COVID-vaccinatie

Laatst bijgewerkt: 22/01/2021 - 20:30
COVID-vaccinatie
In dit webdossier vindt u de belangrijkste informatie vanuit de LHV en andere bronnen over de COVID-vaccinatie en de rol van de huisarts hierin. Dit dossier is nauw verbonden met ons bredere dossier Corona.

Ook bij de COVID-vaccinatie zetten wij ons als LHV in om de belangen van huisartsen te behartigen en te zorgen dat de uitvoering goed aansluit bij de mogelijkheden van de huisartsenzorg.

Bekijk de veelgestelde vragen over de covid-vaccinatie

Ook interessant:
Bekijk het complete Corona-dossier

 • Het ministerie van VWS heeft de LHV gevraagd of huisartsen een rol kunnen spelen in de COVID-vaccinaties. De Ledenraad van de LHV heeft daar in november 2020 mee ingestemd, onder een aantal voorwaarden.

  Op het moment van besluit was er veel nog niet duidelijk over de vaccins en de vaccinatiestrategie. We zijn voortdurend in overleg met RIVM, VWS en GGD GHOR om deze strategie verder in te vullen en te zorgen dat de randvoorwaarden voor de huisartsen op orde zijn. Met NHG en SNPG samen maken we de praktische vertaling naar de huisartsenzorg. Zodat u uw belangrijke rol zo goed mogelijk kunt vervullen.

 • De LHV houdt zich onder andere bezig met de volgende thema’s, die betrekking hebben op de uitvoering in de praktijk:

  • Afstemmen van de vaccinatiestrategie met VWS, RIVM en andere vaccinatie-uitvoerders
  • Benodigde aanpassingen van de HIS’en
  • Juridische context van de registratie van vaccinaties
  • De financiële vergoedingen
  • Voorlichting aan huisartsen en via hen voorlichting aan patiënten

  In samenwerking met de LHV komt het NHG begin januari 2021 met een praktijkhandleiding, waarin zo actueel mogelijk wordt beschreven hoe u de vaccinatie kunt organiseren.

Stel uw vraag

Iddo de Ruiter

Iddo de Ruiter

085 - 04 80 000
 

Artikelen

Op deze pagina vindt u de antwoorden op veel vragen die er onder huisartsen leven over de COVID-19-vaccinatie. Er komt geregeld nieuwe informatie en besluitvorming over de vaccinatie vanuit de...
 

Meer informatie

Belangrijke websites van anderen met vaccinatie-informatie voor u als huisarts zijn:

 1. RIVM - Vaccininformatie voor professionals die betrokken zijn bij de uitvoering van de COVID-19-vaccinatie. Het RIVM plaatst op deze website alle informatie voor uitvoerders zodra die beschikbaar is.
 2. SNPG - SNPG informeert en faciliteert u bij de uitvoering van de COVID-19-vaccinatie. SNPG faciliteert ook jaarlijks bij het NPGi en het NPPVi .
 3. NHG - In dit dossier vindt u achtergronden, adviezen over diagnostiek, behandeling, infectiepreventie en organisatie van de zorg, richtlijnen, leidraden en standpunten en hulpmiddelen voor uw praktijk.