Spring naar content

Advies voor huisartsen bij overname covidpatiënten uit het ziekenhuis

Advies voor huisartsen bij overname covidpatiënten uit het ziekenhuis

19 november 2020

In steeds meer regio’s worden initiatieven opgezet waarbij huisartsen samenwerken met ziekenhuizen om te zorgen dat covidpatiënten eerder uit het ziekenhuis kunnen worden ontslagen. LHV krijgt daar veel vragen over en heeft daarom adviezen opgesteld over de randvoorwaarden.

Beleid en bekostiging afbeelding

Vaak gaat het bij deze initiatieven om pilots of noodoplossingen voor patiënten met COVID-19 die vervroegd met zuurstofbehandeling uit het ziekenhuis worden ontslagen, vanwege schaarste aan zorgcapaciteit in het ziekenhuis.

De praktische adviezen van de LHV zijn er om huisartsen houvast te bieden in het vormgeven van de samenwerking met het ziekenhuis. Het gaat hierbij om organisatorische, juridische en financiële aandachtspunten. Deze vindt u in de praktische tips van de LHV.

Nieuws

De afgelopen dagen hebben we vragen binnengekregen over de organisatie van de Covid-vaccinaties in 2024. Hieronder een kort overzicht van

Als je in de zorg werkt en direct contact hebt met patiënten, dan kun je dit najaar een coronaprik halen

Tijdens de landelijke ledenvergadering op dinsdag 30 mei werden de afgevaardigde ambassadeurs bijgepraat over de ontwikkelingen in de structurele bekostiging