Spring naar content

Dag van de Doktersassistent: donderdag 7 maart

Op donderdag 7 maart is het de Dag van de Doktersassistent. In Nederland werken zo’n 35.000 doktersassistenten, waarvan de meeste in de huisartsenzorg. Zij zetten zich iedere dag met hart en ziel in. Een mooi moment om jouw doktersassistent in het zonnetje te zetten.

Huisartsen zeggen het keer op keer: ze kunnen niet zonder hun assistenten. Doktersassistenten worden gezien als duizendpoten en het visitekaartje van de praktijk. Ze zijn het aanspreekpunt van de praktijk en nemen een heleboel (medische) taken van de huisarts uit handen.

Assistenten ‘bewaken de grenzen van onze organisatie’, zijn ‘het kloppend hart van de praktijk’ en simpelweg ‘onmisbaar’. Een mooi moment om jouw blijk van waardering uit te spreken!

Medewerkers binden

In een tijd van krapte wil je de medewerkers die je hebt, graag vasthouden. Dat geldt ook voor doktersassistenten. Een goede start helpt daarbij. Hoe zorg je ervoor dat nieuwe medewerkers zich snel thuis voelen in de praktijk en merken dat hun inbreng wordt gewaardeerd? Huisartsen en praktijkmanagers vertellen in De Dokter hoe zij een nieuwe medewerker welkom heten in de praktijk. Praktijkmanager Inge Meijer: ‘We vertellen ook waar de droppot staat.’ Meer verhalen lees je in ons artikel uit tijdschrift De Dokter.

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers in jouw praktijk willen blijven werken? In de handreiking Nieuwe medewerkers werven, inwerken en binden lees je alle stappen en tips om een medewerker langdurig aan jouw praktijk te binden.

Nu te beluisteren!

Onze nieuwe podcastaflevering van Zo wil ik dokteren over zij-instromende doktersassistenten. Een mooie oplossingsrichting voor het tekort aan assistenten in de huisartsenpraktijk. Je luistert de aflevering nu via jouw favoriete podcastapp.

Meer lezen

Nieuws

Onlangs heeft het Zorginstituut (ZIN) aangegeven dat afnemen van de valrisicobeoordeling alleen verzekerde zorg is als er ook een inhoudelijke

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) brachten 4 maart een rapport uit over de opkomst

De LHV wil in het ontwerp van de toekomstige bekostiging van de huisartsenzorg inzetten op een vereenvoudiging van de bekostiging.