Donderdag 1 maart: Dag van de doktersassistente

 
Donderdag 1 maart: Dag van de doktersassistente
Donderdag 1 maart 2018 is het de Dag van de Doktersassistente. In Nederland zetten zo’n 15.000 doktersassistenten zich elke dag met hart en ziel in in de huisartsenzorg. Een mooi moment om uw doktersassistente in het zonnetje te zetten!

Vraag een willekeurige huisarts naar zijn mening over zijn doktersassistente en 99 van de 100 keer vallen er termen als ‘spin in het web’ en ‘duizendpoot’. Huisartsen, ze zeggen het keer op keer, kunnen niet zonder hun assistente(s). Ze houden samen een paar duizend huisartsenpraktijken draaiend. Onder hen bevinden zich talloze gedreven, deskundige en ambitieuze professionals.

Dit beeld rijst direct op uit de aanmeldingen die LHV-ledenblad De Dokter in 2015 ontving voor de coverfotosessie ter gelegenheid van de Dag van de doktersassistente. Een greep uit de kwalificaties: ‘kartrekker’, ‘de frontlinie van onze praktijk’ en ‘berekend op de grillen en grollen van negen verschillende huisartsen’. Assistenten ‘bewaken de grenzen van onze organisatie’, zijn ‘het kloppend hart van de praktijk’ en simpelweg ‘onmisbaar’.