Declareren tijdens de coronacrisis: zo doet u dat

 
Declareren tijdens de coronacrisis: zo doet u dat
Hoe declareert u tijdens de coronacrisis het moduletarief dat u per patiënt extra ontvangt? Dit en meer uitleg over het declareren leest u in de aanvulling op de LHV-Declareerwijzer.

Er zijn meerdere afspraken gemaakt om de continuïteit van huisartsenpraktijken te borgen. Zo mag u bijvoorbeeld het intensieve zorgtarief declareren voor visites aan patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus. Ook kunnen alle huisartsenpraktijken eenmalig 10,- euro per patiënt in rekening brengen.

We hebben de afspraken omgezet in een aanvulling op de LHV-Declareerwijzer. Hierin staan de afspraken met meer detailinformatie en hoe u gebruik kunt maken van deze regelingen. Het is een eerste versie omdat enkele afspraken in de komende dagen/weken verder uitgewerkt worden door de zorgverzekeraars en HIS-leveranciers.

DownloaD declareerwijzer

Hoe zit het met reguliere declaraties?

Deze download is een aanvulling voor de duur van de coronacrisis. Voor de overige declaraties kunt u de reguliere LHV-Declareerwijzer (speciaal voor LHV-leden) blijven gebruiken.

Over de financiële steun voor huisartsen

LHV, VPH, InEen, NZa en de zorgverzekeraars hebben een pakket aan financiële maatregelen voor huisartsen afgesproken. Deze financiële steun moet de continuïteit van huisartsenpraktijken en huisartsenposten borgen. Hierdoor kunnen huisartsen zich blijven richten op de sterk wisselende zorgvraag in deze crisisperiode, terwijl praktijkhouders en huisartsenposten personeel kunnen behouden en de samenwerking met waarnemende huisartsen in stand houden.

Meer lezen