Spring naar content

Declareren tijdens de coronacrisis: zo doet u dat

Declareren tijdens de coronacrisis: zo doet u dat

30 maart 2020

Hoe declareert u tijdens de coronacrisis het moduletarief dat u per patiënt extra ontvangt? Dit en meer uitleg over het declareren leest u in de aanvulling op de LHV-Declareerwijzer.

Beleid en bekostiging afbeelding

Er zijn meerdere afspraken gemaakt om de continuïteit van huisartsenpraktijken te borgen. Zo mag u bijvoorbeeld het intensieve zorgtarief declareren voor visites aan patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus. Ook kunnen alle huisartsenpraktijken eenmalig 10,- euro per patiënt in rekening brengen.

We hebben de afspraken omgezet in een aanvulling op de LHV-Declareerwijzer. Hierin staan de afspraken met meer detailinformatie en hoe u gebruik kunt maken van deze regelingen. Het is een eerste versie omdat enkele afspraken in de komende dagen/weken verder uitgewerkt worden door de zorgverzekeraars en HIS-leveranciers.

Hoe zit het met reguliere declaraties?

Deze download is een aanvulling voor de duur van de coronacrisis. Voor de overige declaraties kunt u de reguliere LHV-Declareerwijzer (speciaal voor LHV-leden) blijven gebruiken.

Over de financiële steun voor huisartsen

LHV, VPH, InEen, NZa en de zorgverzekeraars hebben een pakket aan financiële maatregelen voor huisartsen afgesproken. Deze financiële steun moet de continuïteit van huisartsenpraktijken en huisartsenposten borgen. Hierdoor kunnen huisartsen zich blijven richten op de sterk wisselende zorgvraag in deze crisisperiode, terwijl praktijkhouders en huisartsenposten personeel kunnen behouden en de samenwerking met waarnemende huisartsen in stand houden.

Meer lezen

Nieuws

Op deze pagina vindt u alle actuele informatie voor huisartsen over het coronavirus (COVID-19).

Pas een kleine twee weken aan het werk voor de LHV en in de gesprekken met huisartsen tekent zich al een rode draad af. Voorzitter Mirjam van ’t Veld hoort en ziet de toenemende druk op de huisartsenpraktijk: “De vele, vele telefoontjes, inhaalzorg, het niet rond krijgen van de personele bezetting in de zomer. En niet te vergeten, de tweede vaccinatieronde die ook volop bezig is. Veel huisartsen en de medewerkers zitten echt aan hun taks, dat is duidelijk.”

Mensen die één prik van AstraZeneca hebben gehad, krijgen de keuze of zij voor de tweede prik weer AstraZeneca willen of het vaccin van Pfizer. Mensen die de voorkeur geven aan een tweede prik met Pfizer, kunnen vanaf 16 juli de GGD bellen om een afspraak te plannen. Alle anderen kunnen de geplande afspraak voor vaccinatie door de huisarts gewoon laten staan.