Spring naar content

Afdeling Brabant Midden West

Afdeling Brabant Midden West vertegenwoordigt de belangen van huisartsen bij ontwikkelingen in de regio en is een schakel tussen de regio en het landelijke beleid van de LHV. Ontdek hier wat uw afdeling voor u kan betekenen en wie de ambassadeurs zijn die bij de afdeling werken.

Afdeling Brabant Midden West houdt zich bezig met de belangenbehartiging voor alle huisartsen binnen het afdelingsgebied en is een brug tussen de regionale organisaties en de Landelijke Huisartsen Vereniging.

De afdeling beslaat de regio Midden en West Brabant.

Jouw ambassadeurs

Wij zijn de ambassadeurs namens de afdeling Brabant Midden West. Wij volgen de ontwikkelingen in de huisartsenwereld nauwgezet en kritisch, landelijk en binnen onze regio.

We horen het ook graag van jullie als je zelf tegen zaken aanloopt in de uitvoering van je vak. We kunnen met je meedenken over een eventuele oplossing of andere actie in gang zetten. Zo nodig gaan wij (samen met jou) in gesprek met de betreffende regionale partners. Signalen die aanhoudend zijn of anderszins van belang geven we door aan de landelijke LHV. Tevens vervullen wij een schakel in afstemming en informatieoverdracht tussen landelijk en regio.

Om onze rol goed in te kunnen vullen hebben we je hulp als collega nodig. Wij willen graag in nauw contact met jullie staan om jullie mening te peilen, in gesprek te gaan, signalen te krijgen en om jullie vragen te beantwoorden.

Je kunt ons bereiken via HAweb, mail of telefonisch.

Lisette Elzinga-Tinke (per 1-1-2024)

De huisartsenzorg is een bijzonder mooi vak! Je mag als huisarts dichtbij de patiënten staan, hen leren kennen en met ze meelopen in het leven. Het behandelen van somatische klachten, maar ook het aanvoelen dat er achter de lach een traan zit en het bespreken wat patiënten echt waardevol in hun leven vinden. Een huisarts is veel meer dan een arts die de juiste diagnose stelt. Het is een arts die in de directe woonomgeving van de patiënt het eerste aanspreekpunt voor zorg is.


Enkele jaren geleden heb ik er bewust voor gekozen om mijn carrière een andere richting te geven en mijn loopbaan binnen de specialistenopleidingen en de academische wereld achter me te laten. Ik wilde dichter bij de patiënten en hun familie staan en hun woonomgeving kennen, om zo als arts én als mens meer te kunnen betekenen. In het huisartsenvak heb ik dit ruimschoots gevonden. Helaas staan juist deze kernwaarden van het vak onder druk. We staan komende jaren als beroepsgroep voor de grote uitdaging om de huisartsenzorg toekomstbestendig te maken.


Mijn brede medische werkervaring, die ik in een andere regio heb opgedaan, maakt dat ik met een frisse en open blik de afdeling Brabant Midden West in stap. Met veel plezier heb ik in de academie organisatorische taken opgepakt. Ik bekijk graag zaken met een helicopterview om vervolgens samen met anderen lange termijndoelen uit te zetten. Mijn collega’s omschrijven me als iemand die ‘er staat’ en die met een stuk enthousiasme en natuurlijk leiderschap richting kan geven. Ook mijn openheid en doortastendheid worden vaak gezien als kwaliteiten om andere geluiden binnen een groep te kunnen horen en benoemen.


Klinisch werk heb ik altijd graag gecombineerd met organisatorische en faciliterende taken, omdat juist die combinatie mij energie geeft. Ik werk dan ook met plezier en enthousiasme zowel als vaste waarnemer in Tilburg en als Medisch Coördinator voor PrimaCura. Daarnaast wil ik me ook inzetten voor de toekomst van ons mooie vak!

Allart Nugteren (per 1-1-2024)

Ik ben 51 jaar, en ben al jaren huisarts in een Gezondheidscentrum in het pittoreske Chaam.

Als praktijkhouder en opleider zet ik me al jaren in voor een goede positie van de huisarts. Ik heb aan de wieg gestaan van de oprichting van Zorggroep Breda en als voorzitter 10 jaar lang de belangen van onze leden in en om Breda behartigt. Hierbij ben ik in aanraking gekomen met vele stakeholders die in en om de zorg participeren.

Ik vind het nu tijd voor een andere stap en breng graag mijn kennis en ervaring mee. Het blijft ontzettend belangrijk om ideeën en initiatieven die elders bedacht worden te vertalen naar de huisarts in de praktijk. Omdat iedere praktijk zijn eigen belangen en autonomie heeft blijft het belangrijk om in contact te blijven met elkaar. We moeten uiteindelijk zorgen dat we als collega’s dezelfde koers varen en dezelfde visie proberen te omarmen.

Hier wil ik me graag voor inzetten.

Fraukje Hazen

Portefeuilles: ZZP/zelfstandigenbeleid, LHV ledenvergadering, GGZ

Ik ben vanaf 1 januari 2021 praktijkhouder in Drunen. Ik heb de afgelopen tijd de regio leren kennen en ben klaar om mijn ervaringen en ambities in het besturen toe te passen in de regio Midden Brabant. Als eerdere voorzitter van de kring West Brabant hoop ik de kennis in huis te hebben om in gezamenlijkheid de juiste keuzes te maken voor de toekomst.

Anniek Masman

Portefeuilles: ROAZ, werkgroep Nu niet Zwanger, LHV ledenvergadering

Ik ben waarnemer en woonachtig in Rijen. Ik ben actief bij PrimaCura op het gebied van COVID-19, huisartsenzorg voor Oekraïnse vluchtelingen en ouderenzorg.

Naast mijn werk als huisarts, krijg ik energie van bestuurlijk actief zijn. En het liefst combineer ik deze taken: besturen in huisartsenorganisaties. Ik vind het een uitdaging om samen met collega’s aan nieuwe ontwikkelingen te bouwen en ben daarin graag creatief en ondernemend. Ik denk graag mee op beleidsniveau en ik hou daar altijd de praktische toepassing in het vizier. Met input vanuit het werkveld bouw ik mee aan nieuwe oplossingen.

Frans Sturm

Portefeuilles: penningmeester, LHV Ledenvergadering, contractering

Ik ben sinds februari 2018 praktijkhoudend huisarts in Bosschenhoofd en Zegge en voormalig voorzitter van de kring West Brabant. Mijn doelstelling als ambassadeur is en blijft om te zorgen dat er bij alle vergaderingen/overleggen/denktanks waar het woord “huisarts” valt ook een (vertegenwoordiger van de) huisarts aanwezig is. Dit is noodzakelijk, omdat de komende jaren de uitvoering van ons vak danig gaat veranderen. Ik ben van mening dat we in ieder geval de koers mee moeten bepalen van deze verandering, en liever nog aan het stuur en aan de knoppen moeten zitten.

In de rol als ambassadeur wil ik het gezicht zijn van de LHV in de regio, maar ook de stem van de regio binnen de LHV. Om de zichtbaarheid te vergroten wil ik andere manieren van informeren en opiniëren dan de klassieke ledenvergadering organiseren die de benaderbaarheid vergroot, maar ook meer flexibiliteit biedt op momenten dat daarom gevraagd wordt. Dit zal gepaard gaan met toegenomen digitalisering van dit proces. Op deze wijze acht ik daadwerkelijk voor alle leden benaderbaar te zijn.

Afdeling Brabant Midden West op HAweb

Wilt u weten wat er speelt in Afdeling Brabant Midden West, en meepraten over belangrijke thema’s? Bezoek dan onze HAweb-groep (exclusief voor leden van Brabant Midden West).

Wat doe jij voor de afdeling?

Zonder jouw input geen afdeling! De ambassadeurs van afdeling Brabant Midden West handelen namens alle huisartsen uit de afdeling. Daarbij kunnen ze jouw hulp goed gebruikten!
Praat mee op HAweb; blijf via nieuwsbrieven op de hoogte; lever input door te reageren op berichten en peilingen.

Nieuws

Dinsdag 19 maart is er weer een Landelijke Ledenvergadering, waarbij ook onze afdeling vertegenwoordigd is. Hierbij een korte blik op

Vanaf 5 februari gaat het contract ‘Tolkdiensten voor Oekraïense Ontheemden voor de (basis)zorg’ bij Global Talk in. Het inzetten van

In deze vlog een terugblik op de LHV ledenvergadering van 28 november en een introductie van de nieuwe ambassadeurs die