Spring naar content

Afdeling Brabant Midden West

Afdeling Brabant Midden West vertegenwoordigt de belangen van huisartsen bij ontwikkelingen in de regio en is een schakel tussen de regio en het landelijke beleid van de LHV. Ontdek hier wat uw afdeling voor u kan betekenen en wie de ambassadeurs zijn die bij de afdeling werken.

Afdeling Brabant Midden West houdt zich bezig met de belangenbehartiging voor alle huisartsen binnen het afdelingsgebied en is een brug tussen de regionale organisaties en de Landelijke Huisartsen Vereniging.

De afdeling beslaat de regio Midden en West Brabant.

Jouw ambassadeurs

Wij, Anniek Masman, Fraukje Hazen en Frans Sturm zijn de ambassadeurs namens de afdeling Brabant Midden West. Wij volgen de ontwikkelingen in de huisartsenwereld nauwgezet en kritisch, landelijk en binnen onze regio.

We horen het ook graag van jullie als je zelf tegen zaken aanloopt in de uitvoering van je vak. We kunnen met je meedenken over een eventuele oplossing of andere actie in gang zetten. Zo nodig gaan wij (samen met jou) in gesprek met de betreffende regionale partners. Signalen die aanhoudend zijn of anderszins van belang geven we door aan de landelijke LHV. Tevens vervullen wij een schakel in afstemming en informatieoverdracht tussen landelijk en regio.

Om onze rol goed in te kunnen vullen hebben we je hulp als collega nodig. Wij willen graag in nauw contact met jullie staan om jullie mening te peilen, in gesprek te gaan, signalen te krijgen en om jullie vragen te beantwoorden.

Je kunt ons bereiken via HAweb, mail of telefonisch.

  Fraukje Hazen

  Portefeuilles: ZZP/zelfstandigenbeleid, LHV ledenvergadering, GGZ

  Ik ben vanaf 1 januari 2021 praktijkhouder in Drunen. Ik heb de afgelopen tijd de regio leren kennen en ben klaar om mijn ervaringen en ambities in het besturen toe te passen in de regio Midden Brabant. Als eerdere voorzitter van de kring West Brabant hoop ik de kennis in huis te hebben om in gezamenlijkheid de juiste keuzes te maken voor de toekomst.

  Anniek Masman

  Portefeuilles: ROAZ, werkgroep Nu niet Zwanger, LHV ledenvergadering

  Ik ben waarnemer en woonachtig in Rijen. Ik ben actief bij PrimaCura op het gebied van COVID-19, huisartsenzorg voor Oekraïnse vluchtelingen en ouderenzorg.

  Naast mijn werk als huisarts, krijg ik energie van bestuurlijk actief zijn. En het liefst combineer ik deze taken: besturen in huisartsenorganisaties. Ik vind het een uitdaging om samen met collega’s aan nieuwe ontwikkelingen te bouwen en ben daarin graag creatief en ondernemend. Ik denk graag mee op beleidsniveau en ik hou daar altijd de praktische toepassing in het vizier. Met input vanuit het werkveld bouw ik mee aan nieuwe oplossingen.

  Frans Sturm

  Portefeuilles: penningmeester, LHV Ledenvergadering, contractering

  Ik ben sinds februari 2018 praktijkhoudend huisarts in Bosschenhoofd en Zegge en voormalig voorzitter van de kring West Brabant. Mijn doelstelling als ambassadeur is en blijft om te zorgen dat er bij alle vergaderingen/overleggen/denktanks waar het woord “huisarts” valt ook een (vertegenwoordiger van de) huisarts aanwezig is. Dit is noodzakelijk, omdat de komende jaren de uitvoering van ons vak danig gaat veranderen. Ik ben van mening dat we in ieder geval de koers mee moeten bepalen van deze verandering, en liever nog aan het stuur en aan de knoppen moeten zitten.

  In de rol als ambassadeur wil ik het gezicht zijn van de LHV in de regio, maar ook de stem van de regio binnen de LHV. Om de zichtbaarheid te vergroten wil ik andere manieren van informeren en opiniëren dan de klassieke ledenvergadering organiseren die de benaderbaarheid vergroot, maar ook meer flexibiliteit biedt op momenten dat daarom gevraagd wordt. Dit zal gepaard gaan met toegenomen digitalisering van dit proces. Op deze wijze acht ik daadwerkelijk voor alle leden benaderbaar te zijn.

  Afdeling Brabant Midden West op HAweb

  Wilt u weten wat er speelt in Afdeling Brabant Midden West, en meepraten over belangrijke thema’s? Bezoek dan onze HAweb-groep (exclusief voor leden van Brabant Midden West).

  Wat doe jij voor de afdeling?

  Zonder jouw input geen afdeling! De ambassadeurs van afdeling Brabant Midden West handelen namens alle huisartsen uit de afdeling. Daarbij kunnen ze jouw hulp goed gebruikten!
  Praat mee op HAweb; blijf via nieuwsbrieven op de hoogte; lever input door te reageren op berichten en peilingen.