Spring naar content

Afdeling Brabant Oost

Afdeling Brabant Oost vertegenwoordigt de belangen van huisartsen bij ontwikkelingen in de regio en is een schakel tussen de regio en het landelijke beleid van de LHV. Ontdek hier wat uw afdeling voor u kan betekenen en wie de ambassadeurs zijn die bij de afdeling werken.

Jouw ambassadeurs

Dit zijn de LHV-ambassadeurs van afdeling Brabant Oost.

Damiaen van Doorninck

  • Huisarts in Heeswijk-Dinther en huisartsopleider

Welke relevante kennis en ervaring heb je?
Ik werk met veel plezier sinds 2000 als gevestigd huisarts in onze groepspraktijk in Heeswijk-Dinther. Door de jaren heen heb ik het vak met plezier regelmatig gecombineerd met de organisatorische kant van de zorg. Tijdens mijn jaren als tropenarts in Suriname was ik naast regionaal arts ook medisch directeur van de organisatie die verantwoordelijk is voor de gezondheidszorg in het gehele binnenland van Suriname.

Sinds 2005 ben ik met veel plezier huisartsopleider.
Van 2014 t/m 2019 heb ik bij de huisartsopleiding in Nijmegen gewerkt, waar ik met name verantwoordelijk was voor organisatorische taken als de externe stageplekken en de begeleiding van huisartsopleiders.
Van 2019 t/m 2022 ben ik projectleider geweest van een Twinning project (met Ministerie van Buitenlandse Zaken) ter ondersteuning van de start van een huisartsopleiding in Suriname. Tevens was ik initiator en mede verantwoordelijk voor het organiseren en bouwen van een gezondheidscentrum in Heeswijk-Dinther, dat in 2022 geopend is.

Wat wil je bereiken als LHV-ambassadeur?

  • Het zorgen voor een betere verbinding tussen de huisartsen in onze regio en onze landelijke vertegenwoordiging. Met een heldere informatiestroom beide kanten op.
  • Door deze goede informatie en verbinding, wil ik het vertrouwen van de huisartsen van onze regio in de landelijke vertegenwoordiging versterken en borgen.
  • Bijdragen aan een toekomstbestendige LHV, die ons krachtig vertegenwoordigt en overtuigend overbrengt dat wij een hele belangrijke schakel zijn in het zorgveld.

Waarom ben je een geschikte ambassadeur?
Ik vind dat wij een prachtig vak hebben en draag dat graag uit, werk al jaren in onze regio en ken het zorgveld goed. Daarnaast ben ik een verbinder die enerzijds ieder in haar/zijn waarde laat, maar anderzijds de grote lijn en het doel goed in beeld houdt. Ik heb het vak als huisarts met veel plezier gecombineerd met organisatorische functies en ben daarin consciëntieus en betrouwbaar.

Freek Teller

Portefeuilles: contractering, LHV ledenvergadering

De huisartsenzorg staat onder een steeds grotere druk. De perikelen rond het IZA heeft ons allen met de neus op de feiten gedrukt voor welke grote uitdagingen de zorg in de komende jaren komt te staan. Om het hoofd te kunnen bieden aan een toekomst waarin de zorgvraag harder groeit dan het zorgaanbod, zullen we als huisartsen de samenwerking moeten zoeken.  In de wijk, in de gemeente, met het welzijnswerk, de ggz, de tweede lijn maar zeer zeker ook met onszelf.

Lokaal kunnen we dit bereiken met  goed georganiseerde praktijken in actieve hagro’s.

Misja Cremers

Portefeuilles:

Ik wil een goede transitie van kring naar afdeling bereiken waardoor we een goede vertegenwoordiging van de huisartsen in onze regio blijven.

Anoek Nietsch

Portefeuilles: ROAZ

Een huisarts is een huisarts, ongeacht hoe je werkt. Deze kernwaarde van de LHV omarm ik. Samen werken we in de huisartsenzorg en geven we richting aan de ontwikkeling ervan. Ik wil het herkenbare aanspreekpunt zijn voor alle leden, zodat iedereen zich gehoord voelt en we alle visies mee kunnen nemen. Een goede informatievoorziening is hierbij ook belangrijk. In de Afdeling wil ik mij in blijven zetten voor de RHO in wording in Eindhoven/Geldrop/De Kempen, het huisartsenproof maken van de ANW-zorg en de vertegenwoordiging van de huisarts bij stakeholders. De kracht van de Afdeling zie ik in de samenwerking op overlappende thema’s, alsook het leren van elkaars ontwikkelingen.

Maurits Westein

Portefeuilles: LHV ledenvergadering

Ik wil een goede ledenvertegenwoordiging voor de leden in de regio.

Afdeling Brabant Oost op HAweb

Wilt u weten wat er speelt in Afdeling Brabant Oost en meepraten over belangrijke thema’s? Bezoek dan onze HAweb-groep (exclusief voor leden van Brabant Oost).

Wat doe jij voor de afdeling?

Zonder jouw input geen afdeling! De ambassadeurs van afdeling Brabant Oost handelen namens alle huisartsen uit de afdeling. Daarbij kunnen ze jouw hulp goed gebruiken!
Praat mee op HAweb; blijf via nieuwsbrieven op de hoogte; lever input door te reageren op berichten en peilingen.

Nieuws

Graag nodigen we je uit voor een inspirerende ledenbijeenkomst (en de eerste!) van onze afdeling Brabant Oost op woensdag 27 maart