Spring naar content

Afdeling Groningen

Afdeling Groningen vertegenwoordigt de belangen van huisartsen bij ontwikkelingen in de regio en is een schakel tussen de regio en het landelijke beleid van de LHV. Ontdek hier wat uw afdeling voor u kan betekenen en wie de ambassadeurs zijn die bij de afdeling werken.

Afdeling Groningen op HAweb

Wilt u weten wat er speelt in Afdeling Groningen, en meepraten over belangrijke thema’s? Bezoek dan onze HAweb-groep (exclusief voor leden van Groningen).

Jouw ambassadeurs

Trudy Oldenhuis-Zijlstra

Mijn portefeuilles

Over mij

Harry Bulk

Mijn portefeuilles

Over mij
Ik ben sinds 2006 praktijkhoudend huisarts in een groepspraktijk in Ter Apel. Nieuwe uitdagingen (echografie, opleiderschap, ontwikkelingswerk, bestuursfuncties etc.) maken dat ik nog steeds elke dag met plezier naar mijn werk ga. Ik vervul al jaren bestuursfuncties (gemeenteraad, LHV, onderwijs) en vind het leuk om gezamenlijk oplossingen te zoeken voor problemen die me bezighouden.  Ik geloof dat vrijwel iedereen in Nederland de kernwaarden van de huisarts omarmt en gelukkig hebben we daarom in de afgelopen jaren ook veel kansen voorbij zien komen om ‘met de tijd mee te gaan’ en ons vak verder te ontwikkelen. Daarentegen zijn er ook steeds weer uitdagingen waar we scherp op moeten reageren. Er is terecht veel onvrede over kunstmatige problemen als toenemende regeldruk en administratieve lasten. Daarnaast zijn er ook maatschappelijke ontwikkelingen (personeelstekort, toenemende zorgvraag etc.) die creatieve oplossingen vragen die we samen met andere partijen moeten uitwerken. Ik hoop boos genoeg te zijn om ons mooie vak te verdedigen maar lief genoeg om oplossingen uit te kunnen onderhandelen.

Marijke Olthof

Mijn portefeuilles

Over mij
Naast huisarts ben ik opleider en onderzoeker. Deze sterke verbinding met de huisartsopleiding en het UMCG wil ik gebruiken om de huisartsen in het werkveld en de academie dichter bij elkaar te brengen. Daarnaast ben ik als bedrijfskundige ook erg geïnteresseerd in de organisatie en financiering van de huisartsenzorg: hoe kunnen we dit makkelijker, beter en goedkoper maken? Mijn speerpunt is het behouden en versterken van de persoonlijke continuïteit tussen huisarts en patiënt en van de kleinschalige praktijk. Graag wil ik mijn bestuurlijke kennis en ervaring inzetten om het huisartsenvak mooi en uitdagend te houden voor ons allemaal.

Anke van der Burg

Mijn portefeuilles

Over mij