Spring naar content

Alles over de (ver)bouw van de praktijkruimte in nieuw handboek

Heb jij plannen voor nieuwbouw of verbouw van jouw praktijkruimte of gezondheidscentrum? Dan komt er veel op je af. In het nieuwe LHV-handboek Eerstelijns Zorggebouwen nemen we je mee in alle stappen: van ontwerp tot realisatie. Lees in dit bericht meer over het nieuwe handboek.

Justina Nekrasaite © The Book Photographer

Handvatten, tips en checklists

Tijdens het hele ontwerp- en bouwproces moet je veel keuzes maken. Zowel op bouwkundig, financieel, organisatorisch en juridisch vlak. Dit handboek bevat handvatten, tips en checklists, zodat je de keuzes maakt die bij jouw manier van werken en organisatie passen. Daarnaast is het boek gevuld met voorbeeldtekeningen; van solopraktijk, apotheekhoudende praktijk tot medisch centrum.   

Dit boek is de opvolger van het Handboek Bouw Gezondheidscentra (2015). Het is niet alleen voor huisartsen maar ook voor andere disciplines en voor architecten en adviseurs een onmisbaar naslagwerk.

Inkijkexemplaar

Ben je benieuwd naar het handboek? Blader dan door het inkijkexemplaar.

Bestellen

Als lid van de LHV krijg je korting op de aanschafprijs en betaal je € 100,-. De prijs voor niet leden is €175,- (prijzen exclusief btw). Meer informatie en het bestelformulier vind je hier.

LHV Bouwadvies

LHV Bouwadvies adviseert over onder andere ontwerp, bouwtechnische zaken, duurzaamheid, indeling en inrichting, begroting, financiering en contracten. In de afgelopen 35 jaar hebben we een schat aan informatie en kennis opgebouwd. Deze kennis hebben we gebruikt bij het maken van dit nieuwe handboek. Neem voor onafhankelijk advies over je (ver)bouwplannen contact met ons op. We denken graag met je mee.

Nieuws

Huisartsen bieden steeds vaker zorg aan ouderen in kleinschalige woonvoorzieningen. Dat loopt niet altijd goed. Wat kan je doen als

Deze week verscheen in de media het nieuws over de inspectie die ingrijpt bij commerciële huisartsenpraktijken van Co-Med. Daarnaast krijgen

Via de WaarneemApp kun je vanaf nu direct waarneemcontracten opstellen. Jouw waarneemcontract maken gaat daardoor een stuk sneller. Nadat je

Vraag direct advies aan onze bouwadviseur bouwadvies@lhv.nl of 085 - 04 80 111