Spring naar content

Huidige Cao Hidha verlengd tot en met 31 juli

De huidige Cao Hidha wordt verlengd tot en met 31 juli 2024. Het streven was de nieuwe Cao Hidha per 1 mei 2024 in werking te laten treden, maar dit blijkt niet haalbaar. In dit bericht lees je meer.

Al geruime tijd zijn de LAD, de LHV en InEen in gesprek over een nieuwe cao voor huisartsen, ter vervanging van de Cao Huisarts in dienst bij een huisarts (Cao Hidha) en de voormalige Cao Gezondheidscentra / AHG. De huidige Cao Hidha loopt tot en met 30 april 2024 en het streven was de nieuwe cao per 1 mei 2024 in werking te laten treden.

Dit blijkt niet haalbaar omdat er nog onderhandeld wordt over een aantal zaken en er onvoldoende tijd over zou blijven voor een gedegen achterbanraadpleging. Alle partijen zijn van mening dat er voldoende tijd moet zijn voor deze achterbanraadpleging, om een goed beeld te krijgen van het draagvlak voor de nieuwe cao. Een inwerkingsdatum van 1 augustus 2024 lijkt partijen realistischer.

Om te voorkomen dat hidha’s vanaf 1 mei zonder cao komen te zitten en dat de Cao Hidha per 1 mei a.s. automatisch met een jaar verlengd wordt, stelt de LHV voor de huidige Cao Hidha 2022-2024 te verlengen tot en met 31 juli 2024. De opzegtermijn wordt in het voorstel teruggebracht naar 1 maand.

Eerder nieuws

De huidige Cao Hidha wordt verlengd tot en met 31 juli 2024. Het streven was de nieuwe Cao Hidha per

Met ingang van 1 januari 2024 wijzigt een aantal cao-vergoedingen/tarieven voor de hidha. In dit bericht lees je wat er

De huidige Cao Hidha loopt tot en met april 2024. Inmiddels zijn de onderhandelingen gestart over één cao voor huisartsen