Spring naar content

Ledenvergadering LHV geeft groen licht aan fusie met VPH

De Landelijke Ledenvergadering van de LHV heeft op 30 januari unaniem voor een fusie met VPH gestemd. Daarmee staan bij de LHV nu de seinen op groen om te fuseren. Als de leden van VPH ook instemmen, dan kan de fusie op korte termijn plaatsvinden. ‘Een belangrijke stap voor de toekomst van de huisartsenzorg’, zegt LHV-voorzitter Marjolein Tasche.

Twee jaar geleden zetten de LHV en de Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen (VPH) een volgende stap in de samenwerking, die in de afgelopen jaren al steeds hechter is geworden. Wij hebben in deze periode de mogelijkheden en kansen van een fusie verkend. De fusie is niet alleen een samengaan van twee verenigingen, maar is ook koersbepalend voor de nieuwe fusievereniging. Onze ledenvergadering heeft nu ingestemd met het concrete voorstel tot fusie.

Belangrijke stap

LHV-voorzitter Marjolein Tasche: ‘Met dit besluit hebben we een belangrijke stap gezet voor de toekomst van de huisartsenzorg. Wat een mooi moment om zo bij de LHV binnen te komen als voorzitter! Natuurlijk hopen we van harte dat de leden van VPH volgende week bij hun ledenvergadering ook instemmen met deze fusie. Wij kijken er in ieder geval enorm naar uit om de krachten te bundelen.’

VPH-leden kunnen stemmen

Ben je naast LHV-lid ook lid van de VPH? Dan kun je de fusie steunen door tijdens de komende VPH-ledenvergadering je stem uit te brengen. Dat kan op woensdag 7 februari via de online livestream tussen 19:30-20:00. Tijdens deze besluitvormende online ALV zal het VPH-bestuur nog kort uiteenzetten waarom de bundeling van krachten zo belangrijk is voor de toekomst van het huisartsenvak algemeen en het praktijkhouderschap in het bijzonder. Aanmelden kan tot 6 februari 12:00 via de VPH website. Je ontvangt dan op 7 februari de unieke inlogcode om je stem uit te brengen.

Nieuws

Voor het landelijk bestuur van de LHV zijn wij op zoek naar een huisarts-bestuurder. Ben jij huisarts, weet je wat

Huisarts-bestuurslid Guus Jaspar stopt per 1 juli 2024 als lid van het landelijk bestuur van de LHV: ‘Op deze manier

De Landelijke Ledenvergadering van de LHV heeft op 30 januari unaniem voor een fusie met VPH gestemd. Daarmee staan bij