Spring naar content

Nieuwe ronde subsidieaanvragen voor opleiden personeel

Tot eind september kunt u weer een aanvraag doen voor subsidie vanuit SectorplanPlus. Deze subsidies zijn bedoeld voor opleidingen voor ondersteunend personeel in de huisartsenpraktijk, zoals doktersassistenten, praktijkondersteuners of praktijkmanagers. In dit bericht leest u meer over de subsidies.

Medewerkers huisartsenpraktijk

Er zijn 3 soorten opleidingen waarvoor u subsidie kunt aanvragen:

  • BBL-opleidingen, zoals voor doktersassistent of apothekersassistent
  • HBO-(duaal of deeltijd)opleidingen, zoals verpleegkundige niveau 6 of POH’s
  • Daarnaast kan subsidie aangevraagd worden voor bijvoorbeeld praktijkmanagement, spreekuurondersteuner, ouderenzorg, diabetes specialisatie of voor zij-instromers.

Aanvragen kan via het portal van SectorplanPlus. Daar vindt u ook een handleiding, het programma van eisen en meer handige informatie.  

De Regioplus-werkgeversorganisatie in uw regio kan u ondersteunen. Bekijk welke Regioplus-organisatie in uw regio actief is.

Uitbesteden

Het aanvragen van een subsidie kunt u ook uitbesteden. Dit kan handig zijn als u zelf geen tijd heeft of als u geen praktijkmanager heeft die dit voor u kan doen. De partij die de aanvraag voor u doet, wordt vaak pas betaald als er daadwerkelijk een subsidie verstrekt wordt. Wij mogen geen partijen hiervoor aanraden. U kunt via internet bijvoorbeeld zoeken op ‘subsidieaanvraag uitbesteden’.

In augustus was het ook al mogelijk om een subsidie aan te vragen. Vanwege de korte aanvraagtermijn die ook nog eens in de vakantieperiode viel, is er nu een tweede mogelijkheid voor het aanvragen van subsidie. Deze loopt tot en met 30 september 2022 (17.00 uur).

Wat is SectorplanPlus

SectorplanPlus 2022-2023 is een vervolg op de SectorplanPlus subsidie die van 2017 tot en met augustus 2022 liep. Het doel is een extra impuls te geven aan opleidingsprojecten binnen zorg en welzijn. Dit is gericht op: instroom en opleiding van nieuw personeel, opscholing van personeel zodat ruimte ontstaat voor instroom van nieuwe mensen, behoud van medewerkers, en het opleiden van extra praktijk-/werkbegeleiders (voor begeleiding van leerlingen).

Nieuws

Er is een onderhandelaarsakkoord voor de nieuwe Cao Hidha. Hierin staan afspraken over onder andere salarisverhoging, een hogere eindejaarsuitkering, een

Van 1 tot en met 21 augustus kunt u als huisarts een aanvraag doen voor subsidie vanuit SectorplanPlus, voor opleidingen

Op 1 augustus a.s. gaat de nieuwe Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in. Om werkgevers in de huisartsenzorg te helpen