Spring naar content

Overeenstemming over rol kaderhuisartsen

LHV, NHG, InEen en hoogleraren huisartsgeneeskunde (UNH) formuleerden een gezamenlijke visie op kaderhuisartsen. Ze zijn het erover eens dat kaderhuisartsen een belangrijke rol hebben en houden.

De huisartsenorganisaties en universiteiten wilden opnieuw met elkaar kijken naar de rol en positionering van de kaderhuisarts en de daarvoor benodigde infrastructuur en randvoorwaarden. Het NHG nam daarom het initiatief om hierover verder te praten met de LHV, InEen en het Universitair Netwerk Huisartsgeneeskunde (UNH). Het resultaat was een gezamenlijke visie op kaderhuisartsen.

Belangrijke rol

De conclusie is dat alle organisaties onverminderd het belang van de kaderhuisarts zien. Kaderhuisartsen verbeteren de kwaliteit van de huisartsenzorg door regionale samenwerking te stimuleren en te verbeteren, aandacht te hebben voor kwaliteitsverbetering van praktijkvoering, bij te dragen aan de ontwikkeling van richtlijnen, het geven van (na)scholing en een bijdrage aan onderzoek en innovatieve ontwikkelingen. Daarnaast zijn kaderhuisartsen door hun opleiding goed toegerust om de kerntaken en kernwaarden van de Nederlandse huisartsenzorg te helpen bestendigen en door te ontwikkelen. Zij zorgen op deze manier voor nieuwe inzichten in kennis, kunde en samenwerkingsvormen op specifieke onderwerpen of thema’s, beschikbaar en bruikbaar voor alle huisartsen.

De komende maanden wordt verder gepraat met vertegenwoordigers van de kaderopleidingen, expertgroepen en het CHBB over o.a. de opleidingen en (her)registratie van kaderhuisartsen.

Lees de gezamenlijke visie op kaderhuisartsen.

Beeld: NHG

Nieuws

Via de WaarneemApp kun je vanaf nu direct waarneemcontracten opstellen. Jouw waarneemcontract maken gaat daardoor een stuk sneller. Nadat je

De nieuwste editie van De Dokter valt vanaf volgende week bij LHV-leden op de mat. Adrienne van Loon, huisarts in

Besteed in de geneeskundeopleiding meer aandacht aan het werken in de eerste lijn en de sociale geneeskunde, maak het vak