Spring naar content

Subsidiemogelijkheid voor opleiden VS of PA in huisartsenpraktijk

Ben je van plan om in september 2024 te starten met het opleiden van een Verpleegkundig Specialist of Physician Assistant in jouw praktijk? Dan kun je daarvoor een aanvullende subsidie krijgen via een project van de stichting KOH. Dat is naast de bestaande subsidieregeling van de hogeschool. Dien daarvoor een aanvraag, begroting en projectplan in vóór 15 januari 2024.

Deze stimuleringssubsidie voor het opleiden van een verpleegkundig specialist (VS) en physician assistant (PA) in de huisartsenzorg kan jou als huisarts-werkgever een extra financieel steuntje in de rug geven, als je binnen jouw praktijk een opleidingsplek gaat aanbieden.

Regelen voor deze subsidieaanvraag

Om een aanvraag te doen voor deze subsidie zet je de volgende stappen:

Een onafhankelijke beoordelingscommissie beoordeelt vervolgens of je aanvraag voldoet aan de criteria. Bij een toekenning krijg je ook bericht over de hoogte van het bedrag.

Het aanvraagformulier is redelijk snel in te vullen. Het opstellen van het projectplan en de begroting kosten meer tijd. Deze zijn wel belangrijk als voorbereiding op het opleidingstraject. Hoe ga je bijvoorbeeld de VS en/of PA begeleiden gedurende het opleidingstraject, welke taken en werkzaamheden kan de VS en/of PA gaan uitvoeren tijdens en na afronding van de opleiding en hoe ziet het kosten-baten-plaatje eruit? Zomaar wat zaken die van belang zijn om vooraf te bepalen en over na te denken. Het opstellen van een projectplan en begroting kan je achteraf dus veel energie en tijd besparen.

Hulp bij het maken van een projectplan

Als LHV hebben we met de stichting KOH besproken dat het voor individuele huisartsenpraktijken best een klus kan zijn om zo’n projectplan te maken. Daarom heeft de KOH een format gemaakt en een uitleg op hun website gezet. De KOH kan je ondersteunen. Neem dus gerust contact met hen op als je vragen hebt. Dat kan via 040 – 231 06 20 of per mail: info@stichtingkoh.nl.

Meer informatie

  • Op de website van KOH vind je veel informatie over dit project en informatie die je kan helpen bij de aanvraag, zoals uitlegfilmpjes, een infographic, publicaties en een format voor het projectplan.
  • Een model ‘leer-/arbeidsovereenkomst VS/PA in opleiding’ vind je in bijlage 5 van de Cao Huisartsenzorg 2022-2023.
  • Webinar van de KOH over de VS en de PA in de huisartsenzorg op 6 november. Daar krijg je veel informatie over wat je moet weten voor het opleiden van de VS en PA en voor het schrijven van het projectplan inclusief de financiële kant.

Ook interessant voor jou

Bied jouw praktijk stage- en opleidingsplekken aan voor doktersassistenten en andere functies in de praktijk? Dan is het goed om te weten dat verschillende organisaties subsidies aanbieden voor die stage- en praktijkplekken in je praktijk. Lees er alles over in de LHV-subsidiewijzer voor stageplekken en praktijkplekken.

Nieuws

Op donderdag 7 maart is het de Dag van de Doktersassistent. In Nederland werken zo’n 35.000 doktersassistenten, waarvan de meeste

De huidige Cao Hidha loopt tot en met april 2024. Inmiddels zijn de onderhandelingen gestart over één cao voor huisartsen

De krapte op de arbeidsmarkt in de huisartsenzorg is een urgent thema voor de LHV. Om goed beleid te kunnen