Spring naar content
Afdeling Gelre-IJssel

Terugblik LHV-Ledenvergadering 30 januari 2024

Op 30 januari vond de eerste LHV-Ledenvergadering plaats onder leiding van de nieuwe voorzitter, Marjolein Tasche.

Fusie VPH
Het belangrijkste nieuws is dat we als landelijke ledenvergadering unaniem voor de fusie met de VPH hebben gestemd. Op woensdag 7 februari a.s. stemt de VPH over de fusie. Voor dit besluit is geen quorum nodig, maar 75% van de aanwezige leden moet voor zijn.

Samenstelling LHV-Bestuur
Het bestuur gaf aan dat het besluit van Guus Jaspar om per 1 juli 2024 af te treden definitief is. Dit met het oog op de wens om het bestuur meer een afspiegeling van het ledenbestand te laten zijn. Het bestuur staat hier achter, gezien de signalen van de leden dat zij meer diversiteit in het bestuur wensen.

Het profiel voor het hele bestuur en het profiel voor een nieuw te werven bestuurslid zijn aangenomen. De werving start binnenkort. Het doel is om 4 juni een nieuw bestuurslid te benoemen, dat dan per 1 juli kan beginnen.

Beleid/IZA
De visie eerste lijn is recent in het bestuurlijk overleg eerstelijn IZA geaccordeerd. De Minister heeft het in een kamerbrief opgenomen. Nu de visie ondertekend is, vindt het bestuur van de LHV het belangrijk om vaart te maken met de uitvoering. Er zitten immers veel belangrijke punten in voor de huisartsenzorg. Daarom wil het LHV-Bestuur samen met een aantal andere partijen zoals Actiz en InEen graag een actieve rol spelen in het vervolgproces. De komende periode gaat de LHV hiermee aan de slag. 

Aard Verdaasdonk bedankt!
Tot slot wordt Aard Verdaasdonk uitgebreid bedankt voor zijn inzet als interim voorzitter door de ledenvergadering en het bestuur.

Nieuws

Op 22 mei vindt in de Tweede Kamer het commissiedebat eerstelijnszorg plaats met beide ministers van VWS. Voor dit overleg

Patiënten, artsen en apothekers worden regelmatig geconfronteerd met niet-leverbare medicatie. Dit is een zeer zorgelijke ontwikkeling. In de eerste plaats

Praktijkdashboard Patiëntenteller: 150Aanschaf van de week: een praktijkfietsOverwinning van de week: 50! nieuwe patiënten Waarom heb je eigenlijk geen bestaande