Spring naar content
Afdeling Brabant Midden West

Tolkdiensten voor Oekraïense Ontheemden voor de (basis)zorg

Vanaf 5 februari gaat het contract ‘Tolkdiensten voor Oekraïense Ontheemden voor de (basis)zorg’ bij Global Talk in. Het inzetten van een tolk voor Oekraïense ontheemden onder deze regeling is vanaf dat moment kosteloos. Huisartsen kunnen hier ook gebruik van maken. Hieronder lees je meer informatie over het inzetten van een tolk binnen deze regeling. 

Bodytekst

Welke diensten vallen onder de regeling? 

Binnen deze regeling kan er kosteloos een tolk worden ingezet voor Oekraïense ontheemden. Hieronder valt Oekraïens, Russisch en International Sign Language (gebarentaal). Het uitgangspunt is dat er een telefonische tolk wordt ingezet. Als er sprake is van een complexe behandeling en/of een crisissituatie is het ook mogelijk om gebruik te maken van een tolk op locatie. Tijdens het aanvraagproces is het belangrijk om aan te geven om wat voor situatie het gaat. 

Hoe het aanvragen werkt 

Een tolk aanvragen gaat eenvoudig en snel via Tasnet. Voor deze regeling gelden er een paar aanvullende stappen.  

  • Regeling: als je de gegevens van de tolkdienst hebt genoteerd, selecteer je bij het veld Regeling in de dropdown: Oekraïne.  
  • AGB-code: vul de 8-cijferige AGB-code van de onderneming in 
  • Type behandeling: het is belangrijk om aan te geven of het om een crisissituatie of om een reguliere behandeling gaat. Dat doe je door regulier of crisis in te vullen bij het veld ‘jouw referentie’.  

We raden je aan om de tolk via Tasnet aan te vragen. Heb je nog geen Tasnet-account? Vraag deze dan hier aan. Wil je toch liever een Customer Service-medewerker aan de lijn? Houd dan je AGB-code bij de hand, deze heeft de medewerker nodig om de tolkdienst te regelen. 

Doorgeven AGB-code

Wil je binnen deze regeling gebruik maken van een tolk? Dan is het verplicht om de AGB-code van de onderneming door te geven. De code van jouw onderneming is eenvoudig te vinden via het AGB-register. Met de NAW gegevens van de onderneming waar je werkzaam voor bent is de AGB-code zo achterhaald.  

Let op: de AGB-code van de behandelend arts volstaat niet.

Nieuws

De LHV maakt zich grote zorgen om de oplopende medicatietekorten. Samen met NHG en KNMP vragen wij de minister met

Wat speelt er in de politiek, wat raakt de huisartsenzorg en hoe brengen wij belangrijke thema’s voor jou onder de

Een structurele loonsverhoging, meer regie op het indelen van diensten en het gelijktrekken van belangrijke verschillen tussen hidha’s en huisartsen