Spring naar content

Veel publiciteit rond manifest tot behoud van de apotheekhoudende huisarts

Het zal niemand ontgaan zijn: vorige maand werd het manifest voor het behoud van de apotheekhoudende huisarts om landelijk gebied leefbaar te houden gepresenteerd.

Een groep apotheekhoudende huisartsen richtte zich met LHV, V&VN, ActiZ, de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen, Nederland Zorgt Voor Elkaar, KBO-PCOB en ANBO tot de politiek, zorgverzekeraars en de NZa met de oproep om de apotheekhoudende huisartsenpraktijk veilig te stellen.

Dit heeft binnen diverse media tot veel aandacht geleid. Kranten berichtten erover, radio-interviews werden gegeven en Kamervragen gesteld.

Ondertussen staat er een eerste verkennend overleg tussen de initiatief nemende huisartsen en de NZa gepland. En ook tijdens een overleg met VWS zal dit verder worden besproken.

Nieuws

De jaarlijkse uitvraag van de Kwaliteitsindicatoren Farmacie (KIF) vindt plaats van dinsdag 2 april tot en met dinsdag 21 mei

Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland was in 2023 groter dan ooit, zo meldde apothekersorganisatie KNMP onlangs. Uit hun onderzoek

De nieuwste editie van De Dokter valt vanaf donderdag 22 februari bij LHV-leden op de mat. Tilly Groot, huisarts in