Spring naar content
Afdeling Midden-Nederland

Zomergroet

Beste collega’s, dit nieuwsbericht bevat een zomerse vakantiegroet, een terugblik op het eerste half jaar van de LHV-afdeling Midden-Nederland en een belangrijke save-the-date!

Terugblik 1e half jaar

Als kersvers ambassadeursteam startten we afgelopen januari in de hogedruk pan van het IZA waar we -na een peiling onder jullie allemaal en raadpleging van jullie coöperatiebestuurders – “ja” op hebben gezegd. In de eigen regio’s, maar ook aan de bestuurlijke tafels van onder andere het ROAZ zijn we vol gas aan de slag gegaan met nieuwe ANW-roosters en MTVP-plannen, waarvan de bekostiging momenteel de gemoederen weer flink bezighoudt. Als ambassadeursteam hebben we leerzame gesprekken gehad met de LHV-professionals op gebied van communicatie, financiering, public affairs. Prangende zaken hebben we aanhangig gemaakt bij vertegenwoordigers van de GGZ, Raedelijn en de acute zorg keten. We hebben kennisgemaakt met en hele interessante gesprekken en discussies gevoerd met het LHV-bestuur en onze mede-ambassadeurs van de andere afdelingen en vertegenwoordigen de huisartsen van Midden-Nederland op verschillende LHV-werkgroepen (Overlegteam Huisartsen voor Zilveren Kruis, Visie eerstelijnszorg, zelfstandigenbeleid).

Binnen onze afdeling hebben we een nieuwe impuls gegeven aan de democratie door onze eerste afdelingsvergadering (met alle leden), het eerste afdelingsberaad (met enthousiaste en kritische leden die nog meer willen meedenken en -sturen) en de eerste nieuwe regiogroep met de nieuwe ambassadeurs, waar we RHO-directies en coöperatie-bestuurders ontmoeten.

We sluiten dit eerste half jaar af met de verkiezing voor de vierde ambassadeur. Een sneak preview naar het tweede halfjaar belooft veel overleg en ontwikkeling van regionale samenwerking op veel verschillende (IZA) thema’s, waarbij de zorgcoördinatie veel aandacht zal vergen. In het najaar zal het najaarsevent van de LHV-afdeling MN plaatsvinden.

Save the date!

Reserveer donderdagmiddag en -avond 16 november in de agenda voor een leerzaam en gezellig event in Fort de Gagel met [geaccrediteerde] workshops, een HAGRO meets WAGRO walking dinner en feest!

Maar eerst gaan wij, en jullie hopelijk ook, genieten van een vakantie of gewoon lekker patiëntenzorg doen. Uiteraard hopen we dat het personeelstekort deze zomer binnen de perken zal blijven en dat we met zijn allen de toenemende zorgvraag op de HAP aan kunnen. We gaan in september weer vol gas “aan de bak” en hopen jullie dan weer fysiek of online op een bijeenkomst, per email of social te treffen!

We wensen jullie een fijne zomer!

Esther van Osselen, Bernard Leenstra en Carine Westerweel

Nieuws

Tussenstand in de 0-praktijk Patiëntenteller: 99Aanschaf van de week: Een koffiezetapparaat (wat een genot…)Overwinning van de week: Een digitaal inschrijfformulier

Zo’n 30 AIOS en jonge huisartsen verzamelden zich 23 april jl. bij de Social Impact Factory in Utrecht voor de

Heb je een concreet idee dat huisartsen in onze afdeling vooruit kan helpen? Doe mee aan deze projectwedstrijd! De afdeling