Spring naar content

LHV 75 jaar: allemaal huisarts

Samen zijn huisartsen, dokterend op een manier die bij hen past, 75 jaar verenigd in de LHV. In december vieren we dat met een serie huisartsencolumns geïnspireerd door de illustraties van Aad Goudappel. De columns met illustratie vindt u onderaan deze pagina.

LHV-voorzitter Mirjam van ’t Veld

“Met bijna 13.000 huisartsen zorgen jullie samen voor meer dan 17 miljoen patiënten. Dokterend op een manier die bij je past. Een manier die kan veranderen tijdens je loopbaan. Maar ook verschilt per situatie of per dag. Bevlogen en creatief of het nu in de dagpraktijk is of op de HAP, vol compassie tijdens de laatste levensfase van je patiënt, een volgende keer inspirerend als mentor of ondernemend bij het smeden van nieuwe plannen. Met al die drijfveren, werkvormen, dromen en uitdagingen, dragen jullie samen de huisartsenzorg. Samen zijn huisartsen, met ieders eigenheid, 75 jaar verenigd in de LHV.

Ook onze vereniging kent vele hoedanigheden. Van belangenbehartiger met een duidelijke boodschap, tot dienstverlener die alles voor je op een rij zet. Van verbinder tussen meningsverschillen tot platform voor ontwikkeling van het vak en hoeder van de kernwaarden.

De afgelopen twee jaar overheerst voor huisartsen mogelijk vooral de crisisbezwerende dokter. Als voorzitter spreek ik graag mijn bewondering en waardering uit voor de manier waarop jullie dag in dag uit met je team de schouders eronder zetten.

De huidige situatie vraagt om een sterke vereniging. Een vereniging die elke dag zijn best doet voor de noodzakelijke voorwaarden om het huisartsenvak uit te oefenen en bewaken, als spreekbuis van alle huisartsen. Daar blijven we ons ook de komende jaren voor inzetten. Zodat we samen werken aan een gemeenschappelijk doel: huisartsen met blijvend plezier in hun vak. Die samen, verenigd in verscheidenheid, zorgen voor onmisbare huisartsenzorg voor 17 miljoen mensen.”

Volg ons op social media en praat mee!

Huisartsencolumns

Lees meer over 75 jaar LHV in tijdschrift De Dokter