Maatschapsovereenkomsten

 
Maatschapsovereenkomsten
Start u een maatschap met één of meerdere collega-huisartsen? En gaat het om een praktijk met of juist zonder apotheek? Wij bieden u verschillende modelovereenkomsten aan die u kunt gebruiken voor het aangaan van een maatschap.

Duomaatschap

Overeenkomst waarmee u als duo een maatschap aangaat, waarbinnen zowel de kosten als de inkomsten worden gedeeld. De maten vormen samen één huisartsenpraktijk. Bekijk ook de uitgebreide toelichting.

Download overeenkomst duomaatschap en lees de toelichting

Groepsmaatschap

Overeenkomst waarmee u als groep van tenminste 3 personen een maatschap aangaat, waarbinnen zowel de kosten als de inkomsten worden gedeeld. De maten vormen samen één huisartsenpraktijk. Bekijk ook de uitgebreide toelichting.

Download overeenkomst groepsmaatschap en lees de toelichting

Maatschapsovereenkomst apotheekhoudende huisartsenpraktijk

Overeenkomst waarmee u als groep van tenminste 3 personen een maatschap betreffende een apotheekhoudende huisartsenpraktijk aangaat, waarbinnen zowel de kosten als de inkomsten worden gedeeld. De maten vormen samen één apotheekhoudende huisartsenpraktijk.

Download overeenkomst apotheekhoudende groepsapotheek

LHV Academie en Fundamed

Het opmaken van een maatschapsovereenkomst is enkel het vastleggen van juridische samenwerkingsafspraken. Dat is uiteraard belangrijk, maar nog veel belangrijker is dat u – wanneer u een maatschap overweegt – goed met elkaar nagaat of u wel bij elkaar past als potentiële maten. U voorkomt daarmee namelijk in een later stadium conflictueuze situaties ten gevolge van een mismatch. Een gezonde samenwerkingsbasis is ook een betere garantie op goede verhoudingen dan een goed maatschapscontract. Om u hiermee te helpen kunt u via de LHV Academie samen een Fundamed – traject volgen. Meer informatie.