Producten bij overlijden solistisch werkend praktijkhouder

 
Producten bij overlijden solistisch werkend praktijkhouder
Als een solistisch werkend huisarts plotseling overlijdt, worden de achterblijvers met een lopende huisartsenpraktijk geconfronteerd. Op deze pagina vinden solistisch praktijkhouders, hun nabestaanden en hun collega-huisartsen alle informatie die nodig is voor een goede praktijkoverdracht bij een plotseling overlijden.

Wat kan ik als solistisch praktijkhouder regelen?

Als solistisch huisarts is het goed om ‘bij leven’ alvast na te denken over zaken die geregeld moeten worden als u komt te overlijden. Een Praktijktestament kan u hierbij helpen. Bekijk voor meer informatie het LHV-praktijktestament.

Wat moet er geregeld worden om te kunnen blijven declareren?

Heeft u te maken met een praktijkoverdracht als gevolg van het overlijden van een solopraktijkhouder? Bekijk dan goed waarmee u rekening mee moet houden bij het declareren, het gebruiken van AGB-codes en bij de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. In deze factsheet leest u welke stappen u kunt nemen.

Download de Factsheet AGB en declareren

Wat moet ik als nabestaande regelen?

Ben u nabestaande van een solistisch werkend huisarts? In het document Zaken om te regelen bij het overlijden van een solistisch werkend huisarts vindt u achtergrondinformatie over belangrijke onderwerpen, een stappenplan met te regelen zaken en een begrippenlijst.

Download het document met zaken om te regelen