Spring naar content

Stap 2: Op zoek naar een praktijkopvolger

Direct betrokkenen weten inmiddels dat u wilt stoppen met uw praktijk. Tijd om op zoek te gaan naar een opvolger. Maar hoe vindt u nu een geschikte kandidaat? Waar moet u op letten bij de kennismakingsgesprekken? En hoe komt u tot een overnameovereenkomst? U leest het op deze pagina.

Stel een praktijkprofiel op

Bij het zoeken naar een opvolger is het de moeite waard om een praktijkprofiel op te stellen. Hierin zet u de specifieke kenmerken van uw praktijk. Handig voor de vacaturetekst én uw mogelijke opvolger. In het profiel zet u bijvoorbeeld:

  • Soort praktijk (solo, duo, HOED, gezondheidscentrum)
  • Omvang van de praktijk (klein, gemiddeld of groot)
  • Ligging van de praktijk (stad, randstad of buitengebied)
  • Huisvesting (huur of koop)
  • Patiëntenpopulatie (zoals ouderen of chronisch zieken)
  • Personeel (welke medewerkers in welke functie)

Werving voor een apotheekhoudende praktijk

Zoekt u een opvolger voor uw apotheekhoudende praktijk? Zet dit dan duidelijk in uw praktijkprofiel. Ook kan het handig zijn dat u in de vacature vermeldt dat er geen extra opleidingseisen zijn om als apotheekhoudende huisarts aan de slag te gaan.

Zoek een opvolger

Nadat u uw praktijkprofiel heeft opgesteld en de waarde van de praktijk is vastgesteld kunt u op zoek gaan naar een opvolger. Mogelijk werkt er bij u al een hidha, waarnemer of huisarts in opleiding die uw praktijk graag wil overnemen. Is dit niet het geval? Dan kunt u op andere manieren op zoek naar een opvolger.

Hoe doet u dat?

Op de LHV Vacaturebank & praktijkmatch kunt u een vacature plaatsen van uw praktijk. Naast een omschrijving kunt u ook foto’s en documenten zoals een plattegrond toevoegen. Collega-huisartsen kunnen via de website rechtstreeks reageren op uw vacature.

De Praktijkmatch bestaat uit 2 onderdelen:

Plaats de vacature voor uw praktijk bijvoorbeeld ook in tijdschriften die veel door huisartsen worden gelezen. Zoals ons tijdschrift De Dokter en Medisch Contact van de KNMG. Ook kunt u bij de Hagro navragen of zij nog potentiële kandidaten weten. Bijvoorbeeld een waarnemend huisarts die graag wil overnemen, maar niet terecht kan binnen de praktijk waar hij of zij werkt.

Voor het vinden van een goede opvolger is het belangrijk om eerst de kennis en vaardigheden te beschrijven die de nieuwe kandidaat moet bezitten. Zo kunt u gericht naar geschikte kandidaten zoeken.

Voer de overnamegesprekken

Is er een huisarts binnen uw praktijk geïnteresseerd om deze over te nemen? Of hebben zich kandidaten gemeld via de vacature? Dan kunnen de eerste gesprekken worden gevoerd. Bespreek de wensen en mogelijkheden van de potentiële opvolger(s). Komen deze overeen met uw wensen en de mogelijkheden die uw praktijk biedt?

We raden u aan om directe collega’s te betrekken bij deze gesprekken. Denk aan uw collega-huisartsen, praktijkondersteuners en doktersassistenten. Zij gaan immers in de toekomst met uw opvolger samenwerken. Bovendien is het voor uw potentiële opvolger belangrijk om een goed beeld te krijgen van de (werk)omgeving van de praktijk. Bent u aangesloten bij een Hagro? Laat uw potentiële opvolger hier dan ook kennismaken.

Intentieovereenkomst

Heeft u één kandidaat gevonden die serieus overweegt om uw praktijk over te nemen? Stel dan samen een intentieovereenkomst op. Maak hierin bijvoorbeeld afspraken over een ‘snuffelperiode’, het tijdspad, het vervolg van de onderhandelingen en de overdracht. U bent daarmee niet gebonden aan de overname. Wél zijn de verwachtingen zo voor allebei helder. Dat voorkomt teleurstellingen. Als LHV-lid kunt u de intentieovereenkomsten gebruiken die we hebben opgesteld.

Teken de overname-overeenkomst

U bent eruit: u heeft een opvolger gevonden! Tijd om met elkaar de overnameovereenkomst op te stellen en te ondertekenen. Als LHV-lid kunt u gebruik maken van onze voorbeeldovereenkomsten voor praktijkoverdracht. Pas de overeenkomst aan naar uw situatie en laat deze checken door één van onze juristen. Schakel bij een complexere overname, bijvoorbeeld van een apotheekhoudende praktijk, een praktijkadviseur in met ervaring in de huisartsenzorg.

Nagekomen baten
Het is mogelijk dat er na de overdracht nog nagekomen baten (nabetalingen) worden verrekend, bijvoorbeeld voor doelmatig voorschrijven. Wij raden u aan om met uw opvolger afspraken te maken over deze gelden en dit op te nemen in de overeenkomst van praktijkoverdracht. Informeer ook bij uw zorgverzekeraar hoe het zit met doorlopende modules en afspraken die gemaakt zijn, waarvan de uitkering pas aan het eind van het jaar plaatsvindt.

Verkoop apotheekgedeelte

Wilt u alleen uw huisartsendeel overdragen of lukt het niet om een huisarts te vinden die apotheekhoudend wil worden? Dan kunt u uw apotheekgedeelte ook aan een openbare apotheker verkopen.

• Houd er rekening mee dat bij verkoop aan een openbare apotheek dit hoogstwaarschijnlijk consequenties heeft voor sommige van uw medewerkers. Informeer uw medewerkers dus op tijd zodat zij elders werk kunnen vinden.

• Let er bij het verkopen van uw apotheek ook op dat patiënten altijd vrije apotheekkeuze hebben. U kunt uw patiënten dus niet verplichten om hun medicatie bij deze openbare apotheek op te halen.

• Geef aan Farmatec door dat u stopt als apotheekhoudend huisarts.
Wil de kopende partij uw oude recepten, dagrapporten en signaallijsten niet (al dan niet in digitale vorm) overnemen? Dan heeft u de wettelijke plicht deze zelf 20 jaar te bewaren. Dit mag ook digitaal.