Spring naar content

Corona

Als huisarts heeft u dagelijks te maken met het coronavirus. Op deze pagina vindt u alle informatie voor u als huisarts op een rijtje. Van adviezen over beeldbellen tot praktische tips voor de (apotheekhoudende) praktijkvoering.

Het laatste nieuws over het coronavirus

In onze corona-update vindt u het laatste nieuws over het coronavirus. LHV, NHG en InEen werken nauw samen in de aanpak van en communicatie over COVID-19 voor de huisartsenzorg. Met wekelijkse updates.

Veelgestelde vragen coronavirus

We krijgen bij de LHV veel vragen over het coronavirus. We hebben de veelgestelde vragen en de antwoorden daarop voor u op een rij gezet.

Naar de antwoorden.

Praktische tips voor in de huisartsenpraktijk

Bekijk al onze producten over het coronavirus

Nieuws

Op deze pagina vindt u alle actuele informatie voor huisartsen over het coronavirus (COVID-19).

De vraag naar zorg thuis neemt razendsnel toe. Tegelijkertijd vallen veel zorgverleners uit door ziekte en quarantaine. Daardoor kan in de huisartsenzorg en de wijkverpleging de zorg helaas niet meer worden geboden zoals patiënten en cliënten dat gewend zijn. Dat maken de Landelijke Huisartsen Vereniging, Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland en ActiZ vandaag bekend.

Vanuit de overheid worden huisartsen gevraagd om 2 specifieke groepen patiënten te selecteren voor een boostervaccinatie, namelijk niet-mobiele thuiswonende patiënten en mensen met het syndroom van Down. Het RIVM stuurt meer uitleg naar alle huisartsenpraktijken.

Meer nieuws

Waar zit de LHV aan tafel?

De LHV is op allerlei plekken en niveaus betrokken bij de aanpak van de corona-pandemie. Onder andere:

  • Het eigen LHV coronacrisisteam en de afstemming met vertegenwoordigers van alle regio’s
  • Structureel overleg tussen coronacrisisteams van LHV, NHG en InEen
  • Samen met NHG: input aan Outbreak management team (OMT) en het RIVM
  • Deelname aan Landelijk Consortium Hulpmiddelen; Centraal Coördinatiecentrum Geneesmiddelentekorten; Landelijke Coördinatiestructuur Testcapaciteit
  • Minstens wekelijks contact met bewindspersonen en Directeuren-Generaal VWS
  • Met de toezichthouders: Inspectie IGJ en NZa
  • Structureel overleg met GGD-GHOR, het RIVM en VWS
  • Met de andere verenigingen van artsen en andere zorgprofessionals
  • En nog veel meer

Daarnaast zijn vele LHV-medewerkers elke dag bezig met het ondersteunen van huisartsen door: het uitzoeken van informatie, beantwoorden van ledenvragen, het maken van producten en berichten, het beoordelen van initiatieven, persvoorlichting en voordragen van huisartsen voor media-optredens, etc. 

Bekijk hier waar de LHV in de media is geweest.

Nascholing

Zorg dat u op de hoogte bent!