Spring naar content

Corona

Als huisarts heeft u dagelijks te maken met het coronavirus. Op deze pagina vindt u alle informatie voor u als huisarts op een rijtje. Van adviezen over beeldbellen tot praktische tips voor de (apotheekhoudende) praktijkvoering.

Het laatste nieuws over het coronavirus

In onze corona-update vindt u het laatste nieuws over het coronavirus. LHV, NHG en InEen werken nauw samen in de aanpak van en communicatie over COVID-19 voor de huisartsenzorg. Met wekelijkse updates.

Veelgestelde vragen coronavirus

We krijgen bij de LHV veel vragen over het coronavirus. We hebben de veelgestelde vragen en de antwoorden daarop voor u op een rij gezet.

Naar de antwoorden.

Praktische tips voor in de huisartsenpraktijk

Bekijk al onze producten over het coronavirus

Nieuws

Op deze pagina vindt u alle actuele informatie voor huisartsen over het coronavirus (COVID-19).

Pas een kleine twee weken aan het werk voor de LHV en in de gesprekken met huisartsen tekent zich al een rode draad af. Voorzitter Mirjam van ’t Veld hoort en ziet de toenemende druk op de huisartsenpraktijk: “De vele, vele telefoontjes, inhaalzorg, het niet rond krijgen van de personele bezetting in de zomer. En niet te vergeten, de tweede vaccinatieronde die ook volop bezig is. Veel huisartsen en de medewerkers zitten echt aan hun taks, dat is duidelijk.”

Mensen die één prik van AstraZeneca hebben gehad, krijgen de keuze of zij voor de tweede prik weer AstraZeneca willen of het vaccin van Pfizer. Mensen die de voorkeur geven aan een tweede prik met Pfizer, kunnen vanaf 16 juli de GGD bellen om een afspraak te plannen. Alle anderen kunnen de geplande afspraak voor vaccinatie door de huisarts gewoon laten staan.

Meer nieuws

Waar zit de LHV aan tafel?

De LHV is op allerlei plekken en niveaus betrokken bij de aanpak van de corona-pandemie. Onder andere:

  • Het eigen LHV coronacrisisteam en de afstemming met vertegenwoordigers van alle regio’s
  • Structureel overleg tussen coronacrisisteams van LHV, NHG en InEen
  • Samen met NHG: input aan Outbreak management team (OMT) en het RIVM
  • Deelname aan Landelijk Consortium Hulpmiddelen; Centraal Coördinatiecentrum Geneesmiddelentekorten; Landelijke Coördinatiestructuur Testcapaciteit
  • Minstens wekelijks contact met bewindspersonen en Directeuren-Generaal VWS
  • Met de toezichthouders: Inspectie IGJ en NZa
  • Structureel overleg met GGD-GHOR, het RIVM en VWS
  • Met de andere verenigingen van artsen en andere zorgprofessionals
  • En nog veel meer

Daarnaast zijn vele LHV-medewerkers elke dag bezig met het ondersteunen van huisartsen door: het uitzoeken van informatie, beantwoorden van ledenvragen, het maken van producten en berichten, het beoordelen van initiatieven, persvoorlichting en voordragen van huisartsen voor media-optredens, etc. 

Bekijk hier waar de LHV in de media is geweest.

Nascholing

Zorg dat u op de hoogte bent!