Spring naar content

Online vergaderen

Mei 2021

‘Saamhorigheid is – ook online – een belangrijk vergaderdoel’

Effectief vergaderen is in gewone tijden al lastig genoeg; als het online moet, zijn er nog meer hindernissen te nemen. Waarom vergaderen we eigenlijk en hoe zorg je ervoor dat dat goed verloopt? Trainer Rick Willemsen is ervan overtuigd dat online vergaderen bíjna net zo effectief kan zijn als fysiek bijeenkomen. ‘Als je online maar tijd maakt voor de gesprekjes die je gewoonlijk voor en na de vergadering bij het koffieapparaat hebt.’

Download pdf om het volledige artikel te lezen

Uit De Dokter mei 2021

Met daarin nieuwe gesprekskaart over werkdruk, een artikel over vaccineren,
de agenda van Johan Snijders en de uitvoering hoofdlijnenakkoord gaat in de versnelling.

Bekijk ook

Huisartsen hebben sinds de start van de coronapandemie nog meer ervaring opgedaan met e-health dan daarvoor. Er blijft echter veel onduidelijk over wat wel en niet goed werkt. Op aandringen van LHV, NHG, en InEen wordt er nu een onderzoek gestart naar de effectiviteit van e-health. Om te weten welke toepassingen nuttig zijn om in uw werk bij uw populatie in te zetten.

Handboek e-consult

Hoe zorgt u dat het gebruik van e-consult in uw praktijk toeneemt? Gebruik het handboek ‘E-consult, hoe regelen we dat?!’ dat u op deze pagina kunt downloaden.

Beeldbellen en videoconsult

Beeldbellen raakt steeds meer ingeburgerd in de huisartsenpraktijk. Het biedt u een extra mogelijkheid om uw patiënten ook op afstand zorg te bieden. Op deze themapagina geven we praktische handvatten en beantwoorden we veelgestelde vragen. Bijvoorbeeld welke beeldapplicaties er zijn en welke functionaliteiten ze bieden.