Spring naar content

Stel je kandidaat als ambassadeur

Ben je werkzaam als huisarts en wil je met collega’s werken aan de toekomst van ons vak? Wil je de huisartsen in de afdeling Amsterdam/Almere vertegenwoordigen in de samenwerking met collega’s, partners in de Amsterdamse Huisartsen alliantie en landelijke partijen? En dat binnen een fijn team? Dan is het ambassadeurschap iets voor jou!

De LHV-afdeling Amsterdam/Almere vertegenwoordigt de belangen van de huisartsen in de regio bij ontwikkelingen in de gezondheidszorg, contractering, samenwerking met andere professionals. De afdeling heeft ruimte voor drie ambassadeurs en bestaat nu uit: Puck Prince en Karel Steur. Puck neemt binnenkort afscheid om zich te focussen op een nieuwe stap in haar huisartsen carrière.

We zoeken twee nieuwe ambassadeurs

Eén ambassadeur kan gelijk na de verkiezingen in juni 2024 starten. De tweede ambassadeur kan in juni starten met inwerken (op basis van vacatiegeld) om na de zomer formeel in functie te treden. Op deze manier zorgen we voor een warme overdracht.

Op dit moment zijn beide ambassadeurs waarnemers. Wij vinden het belangrijk om een zo representatief mogelijk ambassadeursteam te hebben. Daarom zouden we als opvolging voor Daphne Tabak weer graag een praktijkhouder in ons team verwelkomen.

Onderaan de pagina kun je solliciteren vanaf 26 maart 2024 tot en met 9 april.

Wat doet een ambassadeur?

Ambassadeurs zijn hét gezicht van de LHV in de regio en de antenne voor wat leden bezighoudt. Als ambassadeur weet je wat er speelt bij je collega’s – of weet dat te onderzoeken – en je onderhoudt samen met de andere ambassadeurs het contact met de leden.

Als ambassadeur ben je onderdeel van het afdelingsteam bestaande uit twee andere ambassadeurs, drie beleidsmedewerkers, en een secretaresse. In dit team vorm je de schakel tussen de leden, de verschillende regionale partners in de Amsterdamse Huisartsen alliantie (AHa) en de landelijke LHV.

De week van… Daphne Tabak

Dat vind ik zo leuk aan mijn werk: het husselen en combineren van taken. Ik kan goed zelf bepalen wat ik wanneer wel en niet doe. Dat vind ik heel fijn en geeft mij een gevoel van vrijheid“, vertelt ambassadeur Daphne. Daphne is huisarts en praktijkhouder in Amsterdam-Oost. Benieuwd hoe ze dit combineert met het ambassadeurschap?

Wie zoeken we?


  • Je hebt passie voor het huisartsenvak, plezier in besturen, organiseren, netwerken en faciliteren. Zowel startende als ervaren bestuurders nodigen we van harte uit te reageren.

  • Je weet wat er speelt bij collega-huisartsen – of weet dit te onderzoeken – en je bent gemotiveerd om huisartsen van alle doelgroepen en leeftijden te vertegenwoordigen.

  • Je bent lid van de LHV en werkzaam als huisarts in het werkgebied van de afdeling.

  • We vinden het belangrijk om een zo representatief mogelijk ambassadeursteam te hebben, daarom zouden we als opvolging van de vertrekkend ambassadeur (praktijkhouder) in ieder geval weer een praktijkhouder in het team verwelkomen.

  • Je initieert en onderhoudt samenwerking binnen het afdelingsteam en binnen de regio met de partners in de Amsterdamse Huisartsen alliantie (AHa) en andere stakeholders.

Twijfel je nog of het ambassadeurschap iets voor je is? Of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Samen onderzoeken we of het bij je past en op welke manier je jezelf kunt inzetten om ons vak voor toekomstige generaties aantrekkelijk en beschikbaar te houden.

Aanmeldformulier

Het aanmeldtermijn is verstreken.

Hier kom je terecht

Je komt terecht in een ervaren team met andere ambassadeurs, een beleidsmedewerker en een secretaresse. Samen vormen we het afdelingsteam en vertegenwoordigen we ruim 1000 huisartsen in de regio’s Amsterdam en Almere. Eens in de vier weken vergaderen we online over de actualiteiten die in de regio spelen. We bieden een goed inwerkproces en praten je bij op de verschillende portefeuilles (bijvoorbeeld contact achterban, samenwerking in de regio, continuïteit huisartsenzorg, huisvesting).

Ons aanbod

Het ambassadeurschap is veelzijdig en je werkt op een andere manier aan de organisatie van de huisartsenzorg. Ambassadeurs worden voor 3 jaar benoemd en de uren zijn in overleg. We hebben als afdeling ruimte voor 12 uur per week, die we verdelen over twee ambassadeurs met een minimum van 4 uur per week per ambassadeur. Je komt in dienst bij de LHV. Naast het uurloon zijn er aanvullende arbeidsvoorwaarden en diverse mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en scholing. Ook is er drie keer per jaar een fysieke ambassadeursbijeenkomst waar je samen met alle andere LHV-ambassadeurs uit het land netwerkt en bouwt aan de huisartsenzorg.

Vragen?

Neem gerust contact op bij vragen? Puck Prince en Karel Steur (ambassadeurs) en Annemieke van Dijk (beleidsmedewerker) beantwoorden ze graag. Je kunt ze bereiken via amsterdamalmere@lhv.nl of 085 – 048 01 30.

Over de LHV

De Landelijke Huisartsen Vereniging is dé huisartsenvereniging van Nederland. Wij verbinden 14.000 huisartsen met elkaar en behartigen hun belangen. De zorg is altijd in beweging en verandert snel. In het belang van de huisartsenzorg staan we open voor verandering en kijken we vooruit. De LHV blijft niet achter maar neemt het voortouw in dit dynamische landschap. Hierbij bundelen we krachten om écht iets te betekenen voor huisartsen. Op deze pagina vind je ook meer informatie over het verenigingsmodel.

Tijdspad