Spring naar content
Afdeling Gelre-IJssel

De voortgang van het nieuwe contract met Zilveren Kruis

Zoals jullie weten, komt er een nieuw contract met Zilveren Kruis per 2024. Het overlegteam huisartsen*, kortweg OTH, overlegt sinds het najaar hierover met Zilveren Kruis. Hieronder doen we op hoofdlijnen verslag van het proces en delen iets van de inhoud. Dit is op hoofdlijnen, omdat een deel van de inhoud concurrentiegevoelig is.

De voortgang van de gesprekken gaat in goed overleg en de gesprekken verlopen in goede sfeer. Zilveren Kruis heeft per vraagstuk opties uitgewerkt en met behulp van kennis uit het veld worden deze uitgewerkt en afgewogen. Zo spreken we over FTO/DTO als vervanger van formulariumgericht voorschrijven. Ook zijn de POH-S regeling en de module ouderenzorg onderwerp van gesprek. Het OTH ziet graag dat dit beleid niet verandert en vindt begrip bij Zilveren Kruis voor dit standpunt. Dat geldt niet voor Friesland, waar de Friese POH-S tool en de Friese module ouderenzorg gaan verdwijnen. Voor de integratie van De Friesland is een apart traject opgezet. We proberen een contract voor twee jaar te maken. Op 1 april maakt Zilveren Kruis het inkoopbeleid bekend.

Wisselingen in overlegteam Zilveren Kruis

Het overlegteam huisartsen heeft wat wisselingen doorgemaakt: Ard Nijhuis vertegenwoordigt nu Friesland, Marten Broekens (afdeling Gelre IJssel) en Henk van Assem (afdeling Midden-Nederland) zijn beiden met pensioen en hebben een opvolger gevonden in respectievelijk Gijs Smit en Bernard Leenstra. We danken Marten en Henk van harte voor hun betrokkenheid, kennis en inzet en wensen Ard, Gijs en Bernard veel succes!

Vragen?

Heeft u vragen over het bovenstaande, neemt u dan gerust contact op met het OTH-lid van uw afdeling: 

Ard Nijhuis (Friesland)
Bernard Leenstra (Midden-Nederland)
Gijs Smit (Gelre IJssel)
Mark Pul (Zwolle/Flevo/Vechtdal)
Tekin Karaköse (Rotterdam)
Olaf Kuipers (Drenthe)
Ron Peters (Noord-Holland Midden)
Willy Völke (Amsterdam/Almere)

* Het OTH is de gemandateerde, vanuit de LHV gefinancierde, vertegenwoordiging van de afdelingen (8 totaal) die Zilveren Kruis als preferente zorgverzekeraar hebben. Vanuit iedere afdeling is een vertegenwoordiger, meestal ambassadeur, afgevaardigde.