Spring naar content

Fusie-voorstel geen vereiste meerderheid bij VPH-stemming

Het voorstel tot fusie van LHV en VPH kreeg op 7 februari bij stemming niet de vereiste 75% meerderheid van de leden van VPH, hoewel 2/3 van de VPH-leden voor de fusie is. Daarmee is de beoogde fusie van de baan. Eerder had de ledenvergadering van de LHV wel groen licht voor de fusie gegeven. LHV-voorzitter Marjolein Tasche reageert teleurgesteld: ‘Ontzettend zonde dat de fusie niet doorgaat. Door onze krachten te bundelen zouden we ons nog sterker kunnen maken voor de toekomst van de huisartsenzorg. Juist om de praktijk in de wijk voor de toekomst te behouden, met huisartsen met een vaste populatie.’

LHV-voorzitter Marjolein Tasche: ‘Met ruim 14.000 leden verbinden en vertegenwoordigen wij als LHV alle generaties huisartsen, in alle regio’s en loopbaanfasen. Dat doen we al decennia en dat blijven we doen. Juist nu het huisartsenvak verandert en de druk op onze sector hoog is. Het is belangrijk dat we ook nieuwe huisartsen aantrekken, dat huisartsen hun eigen plek vinden en hun vak met energie kunnen blijven uitoefenen. Daar staan wij voor.’

Twee jaar geleden zetten de LHV en de Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen (VPH) een volgende stap in de samenwerking, die in de afgelopen jaren al steeds hechter is geworden. Wij hebben in deze periode de mogelijkheden en kansen van een fusie verkend. Helaas gaat deze fusie nu niet plaatsvinden.

Nieuws

De Landelijke Ledenvergadering van de LHV heeft huisarts Mariëtte Willems benoemd als lid van het landelijk bestuur. LHV-voorzitter Marjolein Tasche:

Wat speelt er in de politiek, wat raakt de huisartsenzorg en hoe brengen wij belangrijke thema’s voor jou onder de

De LHV wil in het ontwerp van de toekomstige bekostiging van de huisartsenzorg inzetten op een vereenvoudiging van de bekostiging.