Spring naar content

Huisarts-bestuurder voor bestuur LHV gezocht

Voor het landelijk bestuur van de LHV zijn wij op zoek naar een huisarts-bestuurder. Ben jij huisarts, weet je wat er speelt bij onze leden in de praktijk en wil jij je inzetten voor het huisartsenvak? Per 1 juli 2024 zoeken wij een nieuw bestuurslid, voor 18 uur per week, bij voorkeur een hid(ha) of waarnemend huisarts.

Het bestuurswerk voor onze vereniging is elke dag anders. We vormen met 14.000 leden een sterke vereniging van huisartsen die trots zijn op hun vak en de ‘praktijk in de eigen wijk’ en de dokter met een vaste populatie willen behouden. Bestuurslid Hilly ter Veer zegt over haar ervaring met besturen: “Je praat met bestuurders van andere zorgpartijen, politici, journalisten en veel collegae en doet je stinkende best om kwalitatief goede en toegankelijke huisartsenzorg te realiseren voor iedereen.”

Waar kom je te werken?

De LHV heeft een bestuur dat bestaat uit een voorzitter en huisarts-leden met een eigen inhoudelijk aandachtsgebied met verschillende onderwerpen. De belangrijkste opdracht van het bestuur is een visie vormen op de huisartsenzorg waarmee zij beleid bepalen en koers uitzetten, om resultaten voor de huisartsenzorg te behalen. Het bestuurswerk bij de LHV is altijd teamwerk: je werkt nauw samen met je collega-bestuurders en wordt bijgestaan door LHV-medewerkers met kennis van zaken.

Wie zoeken we?

We vinden het belangrijk dat alle LHV-leden zich herkennen in het bestuur. Het is een voordeel als je bestuurlijke ervaring hebt, maar we hechten ook groot belang aan diversiteit in het landelijk bestuur. We zoeken een praktiserend huisarts, bij voorkeur een hid(ha) of waarnemernd huisarts, met een duidelijke visie op het huisartsenvak en met een drijfveer om zich in te zetten voor de kernwaarden van de huisartsgeneeskunde. Een uitgebreid profiel vind je op de vacaturepagina op de LHV-website.

Meer weten en solliciteren

Nieuwsgierig geworden? Of heb je vragen over de inhoud van de functie of het combineren van de bestuurdersrol met je huisartsenwerk? Laat het ons weten via vacaturebestuurslid@lhv.nl. Een van de huidige bestuurders neemt graag contact met je op.

Solliciteren op de vacature kan tot en met 1 maart via het sollicitatieformulier op de website.

We streven ernaar uiterlijk tijdens de Landelijke Ledenvergadering van 4 juni 2024 een nieuw bestuurslid te benoemen.

Nieuws

De Landelijke Ledenvergadering van de LHV heeft huisarts Mariëtte Willems benoemd als lid van het landelijk bestuur. LHV-voorzitter Marjolein Tasche:

Wat speelt er in de politiek, wat raakt de huisartsenzorg en hoe brengen wij belangrijke thema’s voor jou onder de

De LHV wil in het ontwerp van de toekomstige bekostiging van de huisartsenzorg inzetten op een vereenvoudiging van de bekostiging.