Spring naar content
Afdeling Rotterdam

Informatie over Samenwerkende Rijnmond Ziekenhuizen (SRZ)

De LHV-afdeling Rotterdam, de Samenwerkende Rijnmond Ziekenhuizen (SRZ), Rijnmond Dokters en Cohaesie willen de samenwerking tussen huisartsen en ziekenhuizen verbeteren. Er is een strategische agenda vastgesteld waarin de onderwerpen zijn benoemd die prioriteit hebben om uit te werken.

De prioriteiten die wij hebben ingebracht zijn gebaseerd op de voorlopige uitkomsten van de website Ongepastezorg.nl. Zoals wellicht bekend heeft de LHV-afdeling Rotterdam enige tijd geleden het initiatief genomen om taken die niet bij huisartsenzorg horen maar die wel bij de huisarts terechtkomen te inventariseren. Het rapport over de uitkomsten van dit onderzoek volgt snel, maar op grond van de voorlopige uitkomsten zijn onze prioriteiten voor de strategische agenda:

  • afspraken maken over (grijze randen van de) samenwerking huisartsen/ziekenhuizen
  • verbeteren van bereikbaarheid en communicatie tussen zorgverleners
  • opstellen en onder de aandacht brengen van duidelijke verwijs- en ontslagafspraken

Deze onderwerpen zijn voor ons de voorwaarde voor het uitwerken van de overige prioriteiten: het maken van één digitale voordeur, het vormgeven van de chronische zorg en het maken van heldere afspraken over taken en verantwoordelijkheden bij thuismonitoring.

Nieuws

Heb jij meegedaan aan OPEN in de periode van 2019 t/m 2022? Dan heb je waarschijnlijk recht op compensatie van

Tussenstand in de 0-praktijk Patiëntenteller: 99Aanschaf van de week: Een koffiezetapparaat (wat een genot…)Overwinning van de week: Een digitaal inschrijfformulier

Zo’n 30 AIOS en jonge huisartsen verzamelden zich 23 april jl. bij de Social Impact Factory in Utrecht voor de