Spring naar content
Afdeling Rotterdam

Verzoek aan gesloten huisartsenpraktijken: laat patiënt zorgverzekeraar bellen

Is uw huisartspraktijk gesloten voor inschrijvingen? Vraag dan aan patiënten die zich bij u willen inschrijven of zij contact op willen nemen met hun zorgverzekeraar. Naast dat die de patiënt kan helpen bij het zoeken naar een huisarts, is het ook zo dat hoe meer patiënten dit doen, hoe beter zicht we krijgen op het aantal patiënten zonder huisarts.

Ambassadeur Tekin Karaköse neemt namens LHV-afdeling Rotterdam deel aan de Taskforce Continuïteit, waar we samen met Rijnmond Dokters, HAP Rijnmond en Zilveren Kruis onder begeleiding van Samergo oplossingen zoeken om ervoor te zorgen dat nu en in de toekomst iedereen een huisarts dichtbij heeft. Een indicatie van het aantal patiënten dat op zoek is naar een huisarts helpt hierbij, vandaar bovenstaand verzoek.

Daarnaast willen we aan de slag met veel meer zaken die van belang zijn bij het zorgen voor continuïteit: denk aan huisvesting, personeel en arbeidsmarkt, inzicht in verwachte aantallen huisartsen die met pensioen gaan, coördinatie van innovatie, ondersteuning bij praktijkstart en nog veel meer. Aan sommige onderwerpen wordt al gewerkt, sommige zijn nieuw. Van alle activiteiten houden we u regelmatig op de hoogte.

Nieuws

Heb jij meegedaan aan OPEN in de periode van 2019 t/m 2022? Dan heb je waarschijnlijk recht op compensatie van

Tussenstand in de 0-praktijk Patiëntenteller: 99Aanschaf van de week: Een koffiezetapparaat (wat een genot…)Overwinning van de week: Een digitaal inschrijfformulier

Zo’n 30 AIOS en jonge huisartsen verzamelden zich 23 april jl. bij de Social Impact Factory in Utrecht voor de