Spring naar content

Voorstel voor verplichte aansluiting bij huisartsenpost komt te vervallen

Na veel gesprekken en bijeenkomsten met huisartsen hebben LHV, NHG, VPH en InEen besloten om hun voorstel voor veranderingen in de ANW-zorg aan te passen. We schrappen de verplichting voor huisartsen om zich aan te sluiten bij minstens een huisartsenpost. We hebben gemerkt dat er onvoldoende draagvlak is voor die verplichting.  

Op dinsdag 29 november bespreken de huisartsen in de Landelijke Ledenvergadering de plannen voor de ANW. Daarbij zal het gaan over het actieplan zelf en de toelichting daarop. In die toelichting staat beschreven hoe we het Actieplan ANW kunnen uitvoeren. In die toelichting staat dat huisartsen zich verplicht bij minstens één huisartsenpost moeten aansluiten. Het LHV-bestuur (met steun van de andere organisaties) stelt nu voor om die toelichting aan te passen en die verplichting te schrappen. Zo willen we tegemoet komen aan de bezwaren die bij veel leden leven. In het oorspronkelijke actieplan stond de verplichting niet, dus dat plan blijft hetzelfde.

Hoe verder

We komen met deze wijziging slechts enkele dagen voor de bespreking in de landelijke ledenvergadering en nadat veel ambassadeurs de plannen al hebben besproken in hun regio. De huisartsen in de ledenvergadering zullen dinsdag daarom moeten beslissen of ze die avond al gaan stemmen over het actieplan en de aangepaste toelichting, of dat ze daarvoor iets meer tijd willen hebben en het uitstellen tot de volgende ledenvergadering.

We houden je via onze website op de hoogte van de besluitvorming.

Lees meer

Alles over veranderingen in de ANW-zorg lees je op de ANW-website.

Nieuws

Er waren eind vorig jaar veel vragen van waarnemers over de aansluitovereenkomst met de HAP. Cruciale vraag was of een

Als LHV kunnen we ons niet vinden in de plannen van minister Kuipers voor vergaande centralisering van de acute zorg.

Dat is de slogan van de publiekscampagne om patiënten te informeren wanneer ze welke acute zorg moeten raadplegen. En wanneer