Voor een gezonde huisartsenzorg
 

Btw bij huisartsen

 
 
Btw bij huisartsen
Voor huisartsen is de btw-heffing helaas niet eenvoudig. Dat komt deels omdat de btw een complexe belasting is en deels omdat de btw-regelgeving de ontwikkelingen in de huisartsenzorg niet heeft bijgehouden. In de handleiding 'Btw bij huisartsen 2015' zijn de meest voorkomende btw-situaties in de huisartsenzorg in kaart gebracht.

Download de handreiking

Let op: Deze handreiking wordt in 2017 herzien

Voor veel handelingen die huisartsen verrichten wordt in de handleiding in een tabel aangegeven wanneer die btw-belast en wanneer die vrijgesteld zijn. Daarna is informatie opgenomen over de organisatie van de huisartsenzorg, bijvoorbeeld over de btw-aspecten van samenwerking met andere huisartsen of derden. De informatie in dit document wordt steeds aangepast aan de meest recente wetswijzigingen of rechterlijke uitspraken.

Raadpleeg accountant of adviseur

Voor alle informatie in de handleiding geldt dat het van belang is dat u uw eigen situatie bespreekt met uw accountant of adviseur. De informatie die we u bieden is een startpunt, maar de btw is helaas te gecompliceerd om de btw-gevolgen van uw eigen situatie hier volledig te beschrijven. De LHV wil met dit document een globaal overzicht geven van de verschillende btw-aspecten in de huisartsenzorg. Dit document is met zorgvuldigheid samengesteld. Echter, de LHV aanvaardt geen aansprakelijkheid voor onverhoopte onjuistheden of schade die voortvloeit uit een beslissing of handeling die (mede) is gebaseerd op informatie in dit document.

Vragen

Heeft u vragen over de btw, neem dan contact opnemen met de btw-specialisten van Seres Accountants en Belastingadviseurs. Tel. 0317 - 41 91 35. Het eerste telefonische 10-minutengesprek is gratis. Mocht u naar aanleiding van dit eerste contact gebruik willen maken van ondersteuning dan krijgt u als LHV-lid 20 procent korting op het reguliere tarief.

Btw-vrij delen van personeelskosten: Heeft u personeel in dienst dat ook in een andere huisartsenpraktijk werkt? Dan is het mogelijk om vrijgesteld te worden van omzetbelasting. U leest meer in de LHV-toolkit Delen personeelskosten tussen huisartsenpraktijken.

BijlageGrootte
PDF-pictogram Handleiding Btw bij huisartsen405.23 KB