Memo: Toetsing arbeidsrelatie waarnemer

 
Memo: Toetsing arbeidsrelatie waarnemer
De LHV krijgt veel vragen van waarnemend huisartsen en praktijkhoudend huisartsen over de regelgeving rondom de inzet van een zzp’er in de praktijk. Onder waarnemend huisartsen en praktijkhouders is veel onduidelijkheid over het fiscale kader. Deze memo wil daarover meer duidelijkheid over geven vanuit zowel het gezichtspunt van de waarnemend huisarts als de praktijkhouder.

De meest gestelde vraag aan de LHV gaat over overeenkomsten van opdracht en in hoeverre op grond hiervan gewerkt kan worden binnen een praktijk, zonder dat dit vervelende, vooral fiscale, consequenties heeft. Met de informatie in deze memo kunt u voor uw eigen unieke situatie een afweging maken.

Dit product is de juridische basis van een serie producten die huisartsen (waarnemend en gevestigd) helpen in het keuzeproces. Uitgangspunt bij deze producten is om te laten zien dat er voldoende ruimte is om te werken als huisarts zoals u dat wil zonder grote risico’s te lopen. Het eerste product in deze serie is: Combinatie waarnemen en loondienst.

BijlageGrootte
PDF-pictogram Memo: Toetsing arbeidsrelatie waarnemer243.96 KB