Model Klachtenregeling

 
Model Klachtenregeling
Volgens de klachtenwet Wkkgz moet u een over een klachtenregeling beschikken. Op deze pagina vindt u de model Klachtenregeling die u kosteloos kunt gebruiken. U hoeft in de tekst alleen uw eigen gegevens nog in te vullen. Vervolgens kunt u de klachtenregeling op de website van uw praktijk plaatsen.

Download klachtenregeling

Of download de patiëntenversie

Met behulp van de model Klachtenregeling lost u signalen van onvrede en klachten in de huisartsenzorg laagdrempelig en kwalitatief hoogwaardig op. U kunt de model Klachtenregeling voorzien van uw eigen gegevens. Dit model is geschikt voor gebruik in elke huisartsenvoorziening (huisartsenpraktijk, huisartsenpost en coöperatie).

De LHV, InEen en het NHG hebben deze landelijk uniforme klachtenregeling opgesteld, Patiëntenfederatie Nederland onderschrijft het model.

Voorlichtingsmaterialen

Het is belangrijk dat al uw praktijkmedewerkers op de hoogte zijn van deze klachtenregeling en wat dit betekent voor binnenkomende klachten. Vergeet ook niet dat u voor uw patiënten informatie over de klachtenregeling op de website van de praktijk moet hebben staan.

Meer informatie