Spring naar content

Assistentes opleiden is onze collectieve verplichting

Juni 2019

De vicieuze cirkel blijft al jarenlang lastig te doorbreken: door het tekort aan doktersassistenten hebben de bestaande assistenten het zo druk dat ze geen tijd hebben om nieuwe assistenten op te leiden. Huisarts Teun Dorresteijn uit Ederveen heeft er bewust in geïnvesteerd die negatieve spiraal te doorbreken. Hij zit inmiddels zo ruim in de doktersassistenten, dat hij soms collega’s met een tekort uit de brand kan helpen.

Download pdf om het volledige artikel te lezen

Bekijk ook

De handleiding Functiewaardering Huisartsenzorg is geactualiseerd met een actuele beschrijving van de functie doktersassistent A en B. Dit is een uitwerking van de afspraak van de CAO partijen om tijdens de looptijd van de Cao Huisartsenzorg de functie Doktersassistent opnieuw te beschrijven en de waardering te ijken.

Maakt u gebruik van de ziekteverzuimverzekering van Nedasco? Dan ontvangt u binnenkort een brief van Nedasco met daarin de voor u geldende premie per 1 januari 2021. In dit bericht leest u waarom de premie wordt aangepast.

Het ministerie van VWS heeft op 18 september de details bekendgemaakt over de bonus voor zorgpersoneel, als dank voor hun inzet tijdens de beginperiode van de COVID-19-uitbraak. De regeling is ook van toepassing op de huisartsenzorg (huisartsenpraktijk en huisartsenposten). Werkgevers kunnen tussen 1 en 29 oktober de bonus voor hun medewerkers aanvragen.