Spring naar content

Praktijkoverdracht: begin op tijd

December 2017

Voor het overdragen van een huisartsenpraktijk moet heel wat geregeld worden. Wat dat is, verschilt per situatie, maar in alle gevallen geldt: begin op tijd. Een LHV-jurist en een bijna-stoppend huisartsenechtpaar vertellen wat er allemaal moet gebeuren.

Bekijk ook

Op 1 januari 2021 treedt een besluit in werking dat aan een werkgever compensatie geeft voor de transitievergoeding die betaald moet worden bij beëindigen van de praktijk. Deze compensatie is mede het resultaat van een lobbytraject van de LHV en KNMT. In welke situaties deze compensatie geldt, leest u in dit bericht.

Zorgdatabureau Vektis benadert momenteel huisartsenpraktijken met het verzoek om door te geven wie de ‘Ultimate Beneficial Owner’ (de eigenaar) is, oftewel de UBO. Ze doen dat in opdracht van de zorgverzekeraars, die wettelijk verplicht zijn dit uit te vragen. In dit bericht leest u hoe dit zit.

Volgende week spreekt de Tweede Kamer met minister Bruins (VWS) over de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza). Deze nieuwe wet regelt aan welke eisen zorgaanbieders moeten voldoen voordat ze zorg mogen verlenen. Wij maken ons grote zorgen over de impact van deze wet. Lees in dit bericht waarom.