Spring naar content

Afdeling Noord-Holland Midden

Afdeling Noord-Holland Midden maakt zich in de regio sterk voor de thema’s die landelijk prioriteit krijgen, maar ook voor thema’s die juist regionaal aandacht vragen. De afdeling zorgt daarbij voor een zorgvuldige afstemming tussen landelijk beleid en regionale behoeften.

Afdeling Noord-Holland Midden bestaat uit drie werkgebieden:

 • Zuid-Kennemerland
 • Midden-Kennemerland
 • Zaanstreek – Waterland

Afdelingsnieuws

Laatste mogelijkheid om aan te melden! Nog een paar plekken vrij! Aanmelden kan nog tot uiterlijk 24 januari! Masterclass ‘Ontspannen

De week van: Jim de Wever

Jim de Wever is waarnemer in een praktijk in Heemskerk en Haarlem. Daarnaast is hij sinds begin 2023 ambassadeur van

Na 7 jaar betrokkenheid als kringbestuurder en ambassadeur bij de LHV neemt Jeroen Brendeke afscheid. In de jaren voor (en

Afdeling Noord-Holland Midden op HAweb

Wilt u weten wat er speelt in Afdeling Noord-Holland Midden, en meepraten over belangrijke thema’s? Bezoek dan onze HAweb-groep (exclusief voor leden van Noord-Holland Midden).

De ambassadeurs

Dit zijn de LHV-ambassadeurs van Afdeling Noord-Holland Midden:

Ron Peters

Ron Peters

Volgt

Jim de Wever

Jim de Wever

Opgegroeid in de Zaanstreek, wonend in Kennemerland, werkzaam als waarnemend huisarts in zowel de Zaanstreek als Midden/Zuid Kennemerland. Mijn stijl: Eerst goed samen het doel formuleren, daarna puzzelen op een gedetailleerd plan om bij dat doel te komen. Ik kan goed projectmatig werken en snel schakelen.

Met twee bestuurlijk zwaargewichten aan mijn zij ben ik als ambassadeur in een roerige tijd ingestapt. Er zijn veel ontwikkelingen in de huisartsenwereld, met flinke impact op de toekomst. Ik zal al mijn capaciteiten inzetten om snel te leren en deze moeilijke dossiers met de hele regio aan te vliegen. Nu is het moment om de toekomst van ons vak in te richten!

Ambassadeur worden iets voor jou?

Lijkt het jou ook leuk om jouw collega’s te vertegenwoordigen? Vraag je je af of het ambassadeurschap iets voor jou is? Laat het ons weten. Stel je vragen aan de ambassadeurs of kijk eens mee tijdens een overleg.
Lees hier meer over wat er van een ambassadeur verwacht wordt.

Regionale thema’s

Aan welke onderwerpen werken wij voor jou als huisarts? Je ziet de thema’s hieronder. Meer informatie vind je in ons prioriteitenplan.

We kennen onze collega-huisartsen binnen het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ), de crisisteams van de huisartsen rampenopvangplannen (HaROP) binnen onze afdeling.

Het huisartsenvak is een prachtig vak en het staat onder druk. Samen met onze collega’s bij de regionale huisartsenorganisaties zetten wij ons in voor een goede instroom van huisartsen, het behoud van huidige huisartsen en medewerkers.

Vanuit de LHV is per zorgverzekeraar een Overleg Team Huisartsenzorg (OTH) opgericht. Deze teams overleggen met de preferente zorgverzekeraar voor hun gebied over de inhoud en organisatie van landelijke thema’s. De afdeling Noord-Holland Midden neemt deel aan het OTH van Zilveren Kruis.

We werken nauw samen met de regionale huisartsenorganisaties binnen onze afdeling zodat we goed weten wat er leeft en wat er speelt. Naast de eerder genoemde prioriteiten zorgen we ook voor de verbinding op de onderwerpen: Meer tijd voor de patiënt, Toekomstbestendige huisartsenzorg en Ketenzorg.

Om de democratie binnen de afdeling goed te kunnen vormgeven krijgt het ledencontact binnen de afdeling een prominente rol. Heb je vragen, wil je meedenken en meepraten, wil je weten wanneer er bijeenkomsten zijn waar je andere huisartsen binnen de regio kan ontmoeten? Je vindt het in onze HAweb-groep. Of neem contact met ons op via noordhollandmidden@lhv.nl.

Nieuw in onze regio?

Ben je nieuw in onze afdeling, bijvoorbeeld omdat je verhuisd bent of omdat je een nieuw lid bent van de LHV? Welkom! 

Wij – als ambassadeurs en LHV-medewerkers – zijn er voor jou. De ambassadeurs van de afdeling zijn huisartsen die door de leden zijn gekozen om alle huisartsen in onze regio te vertegenwoordigen. Wij vormen jouw vertegenwoordiging in de regio, zoals in contacten met andere regionale partijen, en naar het landelijke beleid via onze deelname aan de landelijke ledenvergadering van de LHV.

Er zijn binnen ons werkgebied verschillende huisartsenorganisaties actief. Met deze organisaties hebben wij regelmatig contact, wij vertegenwoordigen daarin ook jouw belangen.

Heb je vragen, wil je meedenken en meepraten, wil je weten wanneer er bijeenkomsten zijn waar je andere huisartsen binnen de regio kan ontmoeten? Je vindt het in onze HAweb-groep. Als lid van onze Afdeling krijg je daar automatisch toegang toe. Lukt het niet om toegang te krijgen tot de groep? Neem contact met ons op via noordhollandmidden@lhv.nl.

Handige links en documenten

Contact

Heb je een vraag over regio-specifieke zaken? Wil je meedenken of meepraten. Neem gerust contact op met het regiobureau door te mailen naarnoordhollandmidden@lhv.nl.

Of bel ons op 085 – 048 01 30.

Heb je een vraag over je lidmaatschap? Ga naar Mijn LHV of neem contact op met de ledenadministratie

Hoogte Kadijk 143C (1e etage)
1018 BH Amsterdam

Het regiobureau

Deze LHV-medewerkers zetten zich elke dag in voor de LHV-leden van afdeling Noord-Holland Midden, Noord-Holland Noord en Amsterdam/Almere

 • Karin Verhoef

  Beleidsmedewerker

 • Catrien van der Werf

  Regio-ondersteuner

 • Iris Jansen

  Beleidsmedewerker

 • Annemieke van Dijk

  Beleidsmedewerker