Spring naar content

Welk lidmaatschap past bij u?

Wij bieden lidmaatschappen voor alle soorten huisartsen, in elke fase van uw loopbaan. Bekijk hier welk lidmaatschap aansluit bij uw situatie.

Lidmaatschap: Regulier lidmaatschap. Dit is ons meest afgenomen lidmaatschap, voor iedereen die op het moment praktiserend huisarts is, in Nederland.

Met het Reguliere lidmaatschap krijgt u toegang tot álle lidmaatschapsvoordelen van de LHV.

Contributie: die is afhankelijk van uw inkomen. Gebruik onze rekentool om de precieze hoogte van uw contributie te berekenen.

Lidmaatschap: Lidmaatschap van de apotheekhoudende afdeling. Dit sluit u af naast uw reguliere LHV-lidmaatschap.

Met het Apotheekhoudend lidmaatschap krijgt u onder andere individuele ondersteuning bij bijvoorbeeld juridische vraagstukken, of bij de implementering van certificering. Ook zorgt u ervoor dat wij uw belangen als apotheekhoudend huisarts goed kunnen vertegenwoordigen in politiek, beleid, bij de zorgverzekeraars en bij de Inspectie. Lees meer over de voordelen van het Apotheekhoudend lidmaatschap.

Contributie: die is afhankelijk van uw inkomen. Gebruik onze rekentool om de precieze hoogte van uw contributie te berekenen.

Lidmaatschap: als u nog in opleiding bent tot huisarts, hebben wij voor u het Junior Lidmaatschap.

Met het Junior lidmaatschap krijgt u toegang tot een gevarieerd palet aan bijeenkomsten en veel praktische informatie. Wist u bijvoorbeeld dat we een cursus praktijkmanagement organiseren, speciaal voor aios? En dat we een gratis Startersdag voor alle beginnende huisartsen organiseren, waarbij u andere aios en startende huisartsen kunt ontmoeten en workshops kunt volgen? Ook kunt u tijdens de Startersdag kennismaken met dienstverleners waar u nu of in de toekomst mee te maken kunt krijgen.

Contributie: gratis. Dit wordt voor u betaald door de SBOH. Zij melden u ook aan als lid als u daarmee instemt.

Lidmaatschap: als u gestopt bent als huisarts (vóór of met uw pensioen), kunt u toch lid blijven van de LHV. U kiest dan voor een Buitengewoon lidmaatschap.

Met het Buitengewoon lidmaatschap blijft u de tijdschriften De Dokter en Medisch Contact ontvangen en kunt u deelnemen aan bijeenkomsten van de LHV.

Contributie: de contributie bedraagt in 2022 € 132,27 per jaar, daarnaast betaalt u € 138,10 aan KNMG afdracht. Er zijn geen kosten verbonden aan het kringlidmaatschap. Twijfelt u of u een buitengewoon lidmaatschap kunt aanvragen, of wilt u hier meer informatie over? Dan kunt u de ledenadministratie@lhv.nl mailen of bellen naar 085 04 80 000.

Lidmaatschap: als u buiten Nederland werkzaam bent als huisarts, kunt u toch lid blijven van de LHV. U kiest dan voor een Buitengewoon lidmaatschap. Het Buitengewoon lidmaatschap is ook toegankelijk als u in het buitenland wordt opgeleid tot huisarts.

Met het Buitengewoon lidmaatschap blijft u – óók als u bijvoorbeeld gaat emigreren – toch betrokken bij uw beroepsvereniging. Zo blijft u ons tijdschrift De Dokter en de nieuwsbrief ontvangen. Medisch Contact wordt alleen tegen een jaarlijkse vergoeding naar het buitenland gestuurd. Wel is het mogelijk om de digitale versie op de website van Medisch Contact te lezen.

Contributie: de contributie bedraagt in 2022 € 132,27 per jaar, daarnaast betaalt u € 138,10 aan KNMG afdracht . Er zijn geen kosten verbonden aan het kringlidmaatschap. Twijfelt u of u een buitengewoon lidmaatschap kunt aanvragen, of wilt u hier meer informatie over? Dan kunt u de ledenadministratie@lhv.nl mailen of bellen naar 085 04 80 000.

Lidmaatschap: bent u basisarts en hebt u nog geen specialisatie gekozen? Dan kunt u kiezen voor ons Basislidmaatschap.

Alle verenigingen binnen de KNMG en dus ook de LHV bieden deze vorm van lidmaatschap aan. U kunt als basisarts lid worden van de beroepsvereniging die het beste aansluit bij uw gewenste specialisatie. Het Basislidmaatschap geeft basisartsen de kans om een kijkje in de huisartsenkeuken te nemen en het geldt voor maximaal 3 jaar.

Met het basislidmaatschap krijgt u:

 • Toegang tot congressen, symposia, trainingen en workshops van de LHV
 • Toegang tot de LHV-starterscafés (beperkt aantal plaatsen)
 • Collectieve verzekeringen afgesloten met een aantal verzekeraars (AOV, ziektekosten, rechtsbijstand)
 • Toegang tot de LHV-website, onze site heeft een speciaal deel gericht op startende huisartsen
 • LHV-ledenmagazine De Dokter (verschijnt 7 keer per jaar)
 • Deskundig advies over praktijkvoering, van IT tot HRM, van ondernemen tot samenwerken, van de inrichting van de praktijk tot juridische vraagstukken
 • Wekelijkse LHV-Nieuwsbrief
 • Een handreiking naar keuze

Omdat we dit lidmaatschap samen met de KNMG aanbieden, krijgt u ook:

 • Kortingen op KNMG-congressen, -symposia, -trainingen en -workshops
 • Abonnement op Medisch Contact en het Geneesmiddelenbulletin
 • Producten en diensten van het KNMG-loopbaanbureau: loopbaanondersteuning en -advies, workshops op maat (bijvoorbeeld ‘solliciteren naar een opleidingsplaats’)
 • Deskundig advies door de Artseninfolijn. Hier kunt u terecht met vragen over gezondheidsrecht, ethiek, loopbaan, organisatie van zorg, etc. Telefoon: 088 066 42 42 (maandag t/m vrijdag, 8.30 – 17.00 uur) en per e-mail: artseninfolijn@fed.knmg.nl

Contributie: het Basislidmaatschap is alleen mogelijk als u een opleiding tot basisarts volgt. Zodra u de opleiding tot basisarts afrondt, is dit lidmaatschap niet meer mogelijk. Dit lidmaatschap is mogelijk voor maximaal 3 jaar. Dat is de gemiddelde wachttijd voor een opleidingsplaats. Voor u als basisarts geldt een lagere contributie dan voor huisartsen. De contributie in 2022 is € 34,41 in het eerste jaar, € 80,49 in het tweede jaar en € 126,57 in het derde jaar. Daarnaast betaalt u als basisarts € 46,03 aan KNMG afdracht.

Aanmelden als basisarts kan door een mail te sturen aan ledenadministratie@lhv.nl