Spring naar content
Afdeling Rotterdam

De krachten gebundeld om het verwijsproces te verbeteren

Onlangs lanceerden  LHV-afdeling Rotterdam, de negen SRZ-ziekenhuizen, Rijnmond Dokters en huisartsenorganisatie Cohaesie, de regionale ‘Verwijsafspraken Huisartsen – Ziekenhuizen’.
Met deze verwijsafspraken zetten de partijen gezamenlijk in op verbetering van de kwaliteit van de zorg en de bevordering van de tevredenheid van patiënten en zorgverleners in de regio.

Voordelen van de regionale verwijsafspraken

Voor huisartsen(praktijken) en zorgverleners in de ziekenhuizen geven de verwijsafspraken duidelijkheid over het verwijsproces. Hierdoor worden onnodige administratieve lasten voorkomen en zal het aantal telefoongesprekken verminderen. Voor patiënten gaan de verwijsafspraken ervoor zorgen dat zij minder van ‘het kastje naar de muur’ gestuurd worden voor onnodige vervolgverwijzigingen, -afspraken, of -recepten.

“Verwijsafspraken tussen eerstelijns- en tweedelijnszorg bevorderen niet alleen de samenwerking, maar zorgen ook voor duidelijkheid en efficiëntie in het belang van onze patiënten. Het is een positieve stap naar een vloeiende zorgcoördinatie en betere gezondheidsresultaten voor iedereen”, aldus Paul Huijsman (Huisarts, ambassadeur LHV-afdeling Rotterdam).

Gebaseerd op bestaande landelijke verwijsafspraken

Voor de regionale verwijsafspraken zijn de al bestaande landelijke verwijsafspraken als leidraad gebruikt. Daarnaast hebben de regionale partijen de ‘grijze gebieden’ in de landelijke afspraken verhelderd en hier duidelijke afspraken over gemaakt. Met als doel om onduidelijkheid in het verwijsproces te voorkomen en het verwijsproces sterk te verbeteren.

Nieuws

Op 22 april hebben we als overlegteam Hechte Huisartsenzorg een stevig maar constructief overleg gehad met de Menzis delegatie over

Huisartsen bieden steeds vaker zorg aan ouderen in kleinschalige woonvoorzieningen. Dat loopt niet altijd goed. Wat kan je doen als

Eind augustus presenteerde Zilveren Kruis de rekentool bij de prestatie Taakdelegatie (voorheen POH-S). Met de nieuwe rekentool zijn twee bestaande