Spring naar content

Actiedag huisartsen vrijdag 1 juli – meer informatie

U heeft het vast gehoord: vrijdag 1 juli a.s. gaan we naar het Malieveld om ons vereende geluid als huisartsen luid en duidelijk te laten horen. We hebben in de huisartsenzorg een grens bereikt, sommige van u zijn de grens al over. Huisartsen willen goede zorg kunnen blijven leveren aan hun patiënten. De problemen in de zorg zijn groot en veel daarvan belandt bij de huisarts. Dat kan zo niet doorgaan. Tijdens de manifestatie op het Malieveld vragen wij aandacht voor de oplossingen die nodig zijn om de huisartsenzorg voor de toekomst te behouden. Daarvoor vragen we samen actie van minister Kuipers. Kom ook en laat samen met collega-huisartsen en praktijkmedewerkers een luid en duidelijk signaal horen! In dit bericht meer informatie.

Deze actiedag is een initiatief van de actiegroepen ‘Help de huisarts verzuipt’ en ‘De bezorgde huisarts’, samen met de huisartsenorganisaties LHV en VPH. Het blijft niet bij een actiedag alleen. De hele week vanaf maandag 27 juni zetten we samen de huisartsenzorg in de schijnwerpers, zowel landelijk als in de regio. Wij laten zien hoe belangrijk de rol van de huisarts is, wat er op het spel staat en waar de grootste pijnpunten zitten.

Wat we u nu al kunnen melden

Praktische informatie actiedag

  • Wanneer: vrijdagmiddag 1 juli a.s. van 14.00-16.00 uur
  • Waar: Malieveld, Den Haag (op loopafstand van Den Haag CS, parkeergarages nabij)
  • Voor wie: huisartsen, praktijkmedewerkers, en iedereen die de huisartsenzorg een warm hart toedraagt

Patiëntvriendelijke actie: spoedzorg
Omdat in de huisartsenzorg alles draait om de patiënt houden we de gevolgen van onze acties voor patiënten ook die dag zo beperkt mogelijk. Wat LHV, VPH, ‘Help de huisarts verzuipt’ en ‘De bezorgde huisarts’ betreft moet in ieder geval de huisartsenspoedzorg voor patiënten de hele dag geborgd zijn. Bijvoorbeeld door de huisartsenpost open te stellen of binnen de Hagro gezamenlijk oplossingen voor de spoedzorg te organiseren. Dit is en blijft regionaal en lokaal maatwerk. Dat geldt ook voor de keuze voor het sluiten van de praktijk op (een deel van de) actiedag.  Elke praktijk informeert de eigen patiënten waar zij op vrijdag(middag) voor spoedzorg terecht kunnen.

De komende weken gaat u meer van ons horen, zo zullen wij u voorzien van materialen en teksten.

Nieuws

Maandagmiddag hebben LHV, VPH en een huisarts namens de actiegroepen Help de huisarts verzuipt en De bezorgde huisarts een gesprek

Zo’n 10.000 mensen kwamen op vrijdagmiddag 1 juli bijeen op het Malieveld in Den Haag voor het afsluitende manifestatie van

Op vrijdag 1 juli hebben we als sluitstuk van de actieweek een grote manifestatie op het Malieveld in Den Haag.