Spring naar content

Wat u moet weten over de Malieveld-manifestatie

Op vrijdag 1 juli hebben we als sluitstuk van de actieweek een grote manifestatie op het Malieveld in Den Haag. De manifestatie start om 14 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. We hebben de belangrijke punten op een rijtje gezet voor iedereen die naar de manifestatie komt.

Programma

13.30 uur          Vanaf dit moment is het veld open voor publiek
14.00 uur          Start programma
15.30 uur          Afronding programma

Wat kunt u op de manifestatie verwachten? We komen met heel veel huisartsen, medewerkers van huisartsenpraktijken en huisartsenposten, aios huisartsgeneeskunde, en anderen die de huisartsenzorg een warm hart toedragen bij elkaar.

Op het podium komen allerlei huisartsen en medewerkers uit de huisartsenzorg aan het woord. We verwachten ook minister Kuipers op het podium te mogen ontvangen. Daarnaast komen er nog andere politici en andere zorgverleners die ons steunen aan het woord.

Houd rekening met mogelijke verkeersproblemen

We adviseren u om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Het Malieveld ligt op een paar minuten lopen van treinstation Den Haag Centraal. Ook de NS heeft te kampen met personeelstekorten, waardoor sommige dienstregelingen zijn aangepast. Check hier de actuele informatie.

Komt u met de auto of met een groep in een touring car? Door de onvoorspelbare aard van de acties door groepen boeren deze week, is nu niet te zeggen of die vrijdag impact zullen hebben op het verkeer richting Den Haag. Houd er rekening mee dat er problemen op uw route kunnen zijn en check ’s ochtends op tijd de verkeerssituatie.

Meer informatie over route, OV en parkeren vindt u hier op de actiewebsite.

Trek een actieshirt aan

Om het beeld van één gezamenlijke signaal te versterken, vragen we iedereen die komt om een wit shirt (met korte of lange mouwen) aan te trekken. Schrijf op de borst en rug het aantal patiënten waarvoor u als zorgverlener zorg draagt. Hier vindt u tips over het maken van zo’n shirt. Geen patiëntenaantal kunnen noteren? Trek dan wel iets wits aan, ter plekke zorgen we voor een oplossing zodat u toch het patiëntenaantal nog kunt vermelden.

Doe verslag van uw bezoek

Net zoals de rest van de actieweek, maken we de manifestatie samen. We geven samen een signaal af, we laten samen ons geluid horen en we laten ook samen de rest van het land weten dat we actie voeren. Dus bent u op het Malieveld, maak dan foto’s en korte filmpjes en deel berichtjes op social media, met gebruik van de hashtag #IedereenEenHuisarts.

Niet erbij? Volg de manifestatie via de liveblog

Een deel van u zal niet naar de manifestatie kunnen komen. Al is het maar omdat u de spoedzorg op u neemt, zodat andere collega’s wel kunnen gaan. Wilt u toch wat mee kunnen krijgen van de manifestatie? Volg dan het liveblog  van vrijdag 1 juli op www.huisartseninactie.nl .

We maken ook een aftermovie, die naar verwachting op zaterdag 2 juli beschikbaar is. Die zullen we via een LHV-mailing en onze social media kanalen op zaterdag verspreiden.

Laatste stand van zaken

Op de actiewebsite vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over de manifestatie op de FAQ-pagina.

Als u op vrijdag nog informatie zoekt of het laatste nieuws over de manifestatie wilt weten, volg dan het liveblog op www.huisartseninactie.nl . Daar houden we de laatste stand van zaken bij en zullen we het melden als er nog belangrijke informatie is over (de komst naar) de manifestatie.

Nieuws

Maandagmiddag hebben LHV, VPH en een huisarts namens de actiegroepen Help de huisarts verzuipt en De bezorgde huisarts een gesprek

Zo’n 10.000 mensen kwamen op vrijdagmiddag 1 juli bijeen op het Malieveld in Den Haag voor het afsluitende manifestatie van

Op vrijdag 1 juli hebben we als sluitstuk van de actieweek een grote manifestatie op het Malieveld in Den Haag.