Spring naar content

Actiewebsite live: vind hier de informatie en doe mee aan actieweek huisartsenzorg

Donderdag 16 juni is de website www.huisartseninactie.nl gelanceerd. Hier vindt u alle informatie over de actieweek waarin we aandacht vragen voor de druk op de huisartsenzorg en laten zien dat wij staan voor goede patiëntenzorg, nu en in de toekomst. Bezoek de website en lees hoe u kunt meedoen, als huisarts, medewerker in de huisartsenzorg, aios of als u als andere zorgverlener of patiënt deze acties wil steunen.

De actieweek huisartsenzorg loopt van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli. De apotheose vindt plaats op het Malieveld in Den Haag, met een manifestatie op vrijdagmiddag vanaf 14 uur. De dagen daarvoor draaien om lokale en regionale initiatieven van praktijken, huisartsenposten en huisartsenorganisaties, (social) mediacampagnes, werkbezoeken van Kamerleden en andere activiteiten.

Hoe kunt u meedoen?

Ga naar www.huisartseninactie.nl en lees alles over deze actieweek. Op de pagina ‘Doe mee’ vindt u suggesties voor lokale acties die u kunt uitvoeren, materialen om patiënten te informeren, manieren waarop u via social media kunt meedoen en nog veel meer.

Doe mee en laat u zien!

Laat zien voor hoeveel mensen u zorgt

Met iedereen die in de huisartsenzorg werkt, staan we voor goede patiëntenzorg. Om te laten zien voor hoeveel mensen we allemaal elke dag zorgen, roepen we iedereen op om tijdens de actieweek uit te dragen voor hoeveel mensen u zorgt. Dat kunt u doen door een wit shirt aan te trekken, met op de rug en/of de borst het aantal patiënten waarvoor u als zorgverlener zorg draagt. Voorbeelden van huisartsen die u hierin zijn voorgegaan, ziet u op www.huisartseninactie.nl voorbij komen.

Om te laten zien op hoeveel mensen u met uw werk impact heeft en namens hoeveel mensen u dus opkomt voor een toekomstbestendige huisartsenzorg.

De instructie voor het maken van een eigen actieshirt vindt u hier.

Nieuws over de actieweek

Maandagmiddag hebben LHV, VPH en een huisarts namens de actiegroepen Help de huisarts verzuipt en De bezorgde huisarts een gesprek

Zo’n 10.000 mensen kwamen op vrijdagmiddag 1 juli bijeen op het Malieveld in Den Haag voor het afsluitende manifestatie van

Op vrijdag 1 juli hebben we als sluitstuk van de actieweek een grote manifestatie op het Malieveld in Den Haag.