Spring naar content

Bestuurslid Guus Jaspar vertrekt bij de LHV

Huisarts-bestuurslid Guus Jaspar stopt per 1 juli 2024 als lid van het landelijk bestuur van de LHV: ‘Op deze manier kunnen we een stap zetten naar een nog representatiever landelijk bestuur, met een nieuw bestuurslid. Ondanks dat had ik mijn bestuurstermijn graag afgemaakt: nu de LHV meer representativiteit vraagt en daarmee iemand anders nodig heeft in deze fase, draag ik ook daaraan graag bij.’

Tijdens de ledenvergadering in november 2023 hebben de afgevaardigde ambassadeurs aangedrongen op het versterken van de representativiteit van het landelijk bestuur van de LHV. Het bestuur heeft in goed overleg dit antwoord hierop gevonden.

Representatiever bestuur

Guus Jaspar: ‘Ik hecht er -net als de andere bestuursleden- bovenal aan om dat te doen wat voor onze vereniging het beste is. Daarom heb ik het besluit genomen om te stoppen als bestuurslid, per 1 juli 2024, al had ik graag mijn bestuurstermijn afgemaakt. Op deze manier maak ik plaats voor een nieuw bestuurslid en kunnen we een stap zetten naar een nog representatiever landelijk bestuur. Ik zal me op andere manieren hard blijven maken voor ons mooie vak.’

Guus Jaspar is al jaren intensief betrokken bij de LHV, eerst regionaal en daarna landelijk, altijd op zoek naar oplossingen voor en verbinding binnen de huisartsenzorg. Sinds juni 2019 is Guus bestuurslid en penningmeester, tot 1 juli a.s. is hij nog in functie.

Op zoek naar een nieuwe bestuurder

De Landelijke ledenvergadering is op 30 januari akkoord gegaan met het profiel van de nieuwe bestuurder. De werving van een nieuw huisarts-bestuurslid voor het landelijke bestuur van de LHV start binnenkort. De benoemingscommissie (door en uit de ledenvergadering benoemd) zal de komende tijd aan de slag gaan met de selectie van kandidaten. Deze commissie bestaat uit LHV-ambassadeurs Maurits Westein, Frans Sturm en Carine Westerweel en uit twee leden van het landelijk bestuur.

Nieuws

Voor het landelijk bestuur van de LHV zijn wij op zoek naar een huisarts-bestuurder. Ben jij huisarts, weet je wat

Huisarts-bestuurslid Guus Jaspar stopt per 1 juli 2024 als lid van het landelijk bestuur van de LHV: ‘Op deze manier

De Landelijke Ledenvergadering van de LHV heeft op 30 januari unaniem voor een fusie met VPH gestemd. Daarmee staan bij