Spring naar content

De Dokter: deze week bij u op de mat

De nieuwste editie van De Dokter valt donderdag bij LHV-leden op de mat. Marjolein Koenders, praktijkhoudend huisarts in een duopraktijk in Driel, vertelt alvast iets over de inhoud van dit nummer.


Huisarts Marjolein Koenders voor de rubriek Quickscan in De Dokter

“Mooie verhalen over praktijkhouderschap, het behoud van apotheekhoudend praktijken op het platteland en het streven om álle huisartsen bij regionale huisartsenorganisaties te betrekken. Zelf ben ik in 2014 maat geworden in de duopraktijk waar ik daarvoor als hidha werkte. En net als de huisartsen in de Praktijkstart en Mijn werk en ik ben ik blij dat ik die stap het gezet. Maar het blijft een hele verantwoordelijkheid.

Ook als het om de diensten gaat. Al nemen waarnemers een derde van de diensten voor hun rekening, praktijkhouders blijven 100 procent verantwoordelijk voor de daadwerkelijke invulling. Als alle huisartsen meer worden betrokken bij de regionale huisartsenorganisaties, moeten we het ook over dit onderwerp hebben. Laten we het ANW-probleem nu echt eens oplossen.

Ik denk dat het goed zou zijn als er in de huisartsenopleiding meer aandacht wordt besteed aan praktijkhouderschap. Als je klaar bent met de opleiding heb je nog geen idee wat dat inhoudt, hoe je het kunt vormgeven en hoe leuk het is. Meer aandacht daarvoor kan mensen over een drempel helpen.”

Verder in deze editie van De Dokter:

  • Manifest apotheekhoudende praktijken: ‘Bereikbare zorg houdt platteland leefbaar’
  • Komt een dokter bij de dokter
  • Een blik in de agenda van huisarts en bestuurder Hilly ter Veer

U vindt tijdschrift De Dokter aanstaande donderdag 7 april op de mat.

Lees De Dokter online

Nieuws

In februari stelde de LHV voor de huidige Cao Hidha 2022-2024 te verlengen tot en met 31 juli 2024, omdat

Menzis heeft haar zorginkoopbeleid 2025 gepubliceerd en dat bevat een aantal substantiële wijzigingen. Van velen van jullie hoorden wij al

Op 22 april hebben we als overlegteam Hechte Huisartsenzorg een stevig maar constructief overleg gehad met de Menzis delegatie over