Spring naar content

Doe mee aan de actieweek van 27 juni tot en met 1 juli

Deze zomer maakt de overheid meerjarenplannen voor de hele zorg. Er zijn nog steeds geen concrete afspraken voor de aanpak van de druk op de huisartsenzorg. Daarom is het belangrijk dat we met z’n allen nú een stevig geluid laten horen. Op 1 juli met zoveel mogelijk mensen op het Malieveld en ook in aanloop daar naartoe. Doet u ook mee?

Een week vol huisartsengeluid

We willen minister, politiek, zorgverzekeraars en pers overspoelen met zoveel mogelijk verschillende huisartsenverhalen. Hoe meer huisartsen en praktijkmedewerkers meedoen, hoe krachtiger en duidelijker onze boodschap. Met een hele actieweek in aanloop naar de landelijke manifestatie zorgen we voor een groot bereik. Daar kan iedereen aan bijdragen!

  • Actiedagen 27, 28, 29 en 30 juni:
    Er is volop ruimte voor lokale en regionale initiatieven van praktijken, huisartsenposten en huisartsenorganisaties. We zorgen voor een social media campagne waar iedereen op kan inhaken. Iedereen kan straks gebruik maken van het actiemateriaal dat u binnenkort op de actiewebsite vindt. We organiseren werkbezoeken voor  Kamerleden en beleidsmakers. En we geven ruchtbaarheid aan alle acties, zodat we de boodschap samen zo duidelijk en luid mogelijk maken en elkaar daarin inspireren.
  • Slotmanifestatie op vrijdag 1 juli:
    De landelijke manifestatie op het Malieveld in Den Haag is het sluitstuk van de actieweek. Van 14 tot 16 uur komen we met zoveel mogelijk huisartsen en medewerkers bij elkaar. Het programma begint vorm te krijgen. We hebben minister Kuipers uitgenodigd. Aangezien we de manifestatie bewust hebben gepland na het overleg van de ministerraad, verwachten we dat hij naar het Malieveld gaat komen. Belangrijk dus dat we daar met zoveel mogelijk mensen staan, zodat hij en alle andere beleidsmakers niet om dit signaal heen kunnen en zich sterk gaan maken voor toekomstbestendige huisartsenzorg.

Laat u anderen ook weten dat u naar het Malieveld komt op 1 juli?

We staan voor onze patiënten – #iedereeneenhuisarts

Met deze actieweek willen we aan iedereen laten zien hoe belangrijk de huisartsenzorg is. Dat iedereen in Nederland terecht kan bij zijn eigen huisarts, is een groot goed. Huisartsen worden door de patiënten hoog gewaardeerd en we leveren een belangrijke bijdrage aan het functioneren van de hele zorg. Maar we zien ook dat die toegankelijkheid onder druk staat, met als risico dat patiënten hun huisartsenpraktijk in de buurt gaan verliezen.

Het verhaal dat we in de actieweek vertellen, is er niet één van mineur, maar wel één van urgentie. We focussen op wat er moet gebeuren om te zorgen dat er ook in de toekomst nog voor iedereen huisartsenzorg in de buurt zal zijn. We laten zien voor hoeveel patiënten wij zorgen en dat er iets moet gebeuren om ook in de toekomst nog voor iedereen een huisarts te hebben.

Patiëntvriendelijk meedoen aan de manifestatie 1 juli

We horen vanuit veel regio’s dat er druk wordt gewerkt aan een manier om de waarneming te regelen voor vrijdag(middag) 1 juli, zodat zoveel mogelijk huisartsen en medewerkers in de huisartsenzorg kunnen afreizen naar Den Haag en tegelijkertijd de huisartsenspoedzorg wel geborgd is. Dat is soms best een puzzel. Zo wordt op de ene plek de huisartsenpost eerder opengesteld, op andere plekken wordt het binnen de Hagro georganiseerd of in grotere praktijken onderling afgesproken wie werkzaam blijft. Kijk wat er in uw praktijk, post en regio passend en mogelijk is.

Actiewebsite

Eind volgende week hopen we een actiewebsite te lanceren. Daarop vindt u meer informatie over de actieweek, de manifestatie en de uitleg van de campagne en hoe u zelf mee kunt doen. We gebruiken de website ook als centrale plek voor materialen die u zelf als huisarts en medewerker in de huisartsenzorg kunt gebruiken tijdens de actieweek. Denk aan voorbeelden van wachtkamerinformatie of materiaal om te delen tijdens de actieweek. Houdt onze berichtgeving in de gaten voor de lancering van de Actiewebsite.

Lees ook onze eerdere berichtgeving over de actieweek.

Nieuws over de actieweek

Maandagmiddag hebben LHV, VPH en een huisarts namens de actiegroepen Help de huisarts verzuipt en De bezorgde huisarts een gesprek

Zo’n 10.000 mensen kwamen op vrijdagmiddag 1 juli bijeen op het Malieveld in Den Haag voor het afsluitende manifestatie van

Op vrijdag 1 juli hebben we als sluitstuk van de actieweek een grote manifestatie op het Malieveld in Den Haag.