Spring naar content

Kamerleden op werkbezoek

Om Kamerleden een goed beeld te geven van het werk van de huisarts en alle uitdagingen waarmee de huisarts in de praktijk te maken heeft, nodigt de LHV (nieuwe) Kamerleden uit een werkbezoek te brengen aan een huisartsenpraktijk in het land. Kamerleden Danielle Jansen (NSC) en René Claassen (PVV) reageerden enthousiast op de uitnodiging en beten het spits af.

Leuk en gedreven team

Net voor de Kerstdagen bracht het kersverse Groningse Tweede Kamerlid Danielle Jansen van Nieuw Sociaal Contract (NSC) een werkbezoek aan de praktijk van huisarts en LHV-ambassadeur Harry Bulk in Ter Apel.

Naast een rondleiding luisterde zij aan de telefoon mee met de doktersassistente en ging zij in gesprek met een huisarts in opleiding en twee praktijkondersteuners. Danielle Jansen: “Ik heb kennis gemaakt met een ontzettend leuk en gedreven team. Wat een positieve en gezellige sfeer hangt daar in de praktijk. Ik kreeg een warm ontvangst en heb veel geleerd en genoeg gehoord om mee te nemen naar Den Haag.”

(op de foto zittend in het midden Daniëlle Jansen)

Autonomie en vertrouwen

Op 9 januari jl. was het de beurt aan het Limburgse Tweede Kamerlid René Claassen van de PVV. Hij bracht een werkbezoek aan huisartsenpraktijk Dokters van Hier in Maastricht. Naar goed Limburgs gebruik werd het werkbezoek afgetrapt met vlaai.

Huisarts en LHV- ambassadeur Eric Duinkerke sprak met hem over het mooie huisartsenvak maar ook over de uitdagingen waar huisartsen mee te maken hebben zoals personeelstekorten, het vinden van geschikte en betaalbare huisvesting, medicijntekorten en de toename van administratieve lasten. René Claassen: “Het team van de huisartsenpraktijk heeft een goed inzicht gegeven in de kansen maar ook de uitdagingen waar ze mee te maken hebben. Er is een duidelijke behoefte om de regeldruk te verminderen. Meer autonomie en dus ook het vertrouwen, te geven aan zorgprofessionals om hen goede zorg te laten bieden.”

(op de foto staand in het midden René Claassen)

Nieuws

Via de WaarneemApp kun je vanaf nu direct waarneemcontracten opstellen. Jouw waarneemcontract maken gaat daardoor een stuk sneller. Nadat je

De nieuwste editie van De Dokter valt vanaf volgende week bij LHV-leden op de mat. Adrienne van Loon, huisarts in

Besteed in de geneeskundeopleiding meer aandacht aan het werken in de eerste lijn en de sociale geneeskunde, maak het vak