Spring naar content

Tot eind januari subsidiemogelijkheid zorgmedewerkers met post-covidklachten

Sommige zorgmedewerkers zijn 2 jaar na een coronabesmetting nog ziek. Door deze medewerkers meer tijd te geven voor herstel, hopen we hen te kunnen behouden voor de zorg. Daarom heeft de overheid in 2022 een subsidie ingesteld voor werkgevers in de zorg. Heb je hiermee te maken in jouw praktijk en heb je de eerdere subsidierondes gemist? De laatste ronde van deze regeling loopt nog tot en met 31 januari.

Als werknemers 2 jaar ziek zijn, gaan zij vrijwel altijd uit dienst van hun werkgever. Dat geldt ook voor medewerkers in de huisartsenzorg. Als deze zorgmedewerkers later beter worden, gaan zij misschien werk buiten de zorg zoeken. Dat zou zonde zijn. We willen graag dat deze medewerkers binnen de zorg blijven werken.

Praktijkmedewerkers behouden voor de (huisartsen)zorg

Het kabinet heeft een tijdelijke subsidieregeling voor zorgwerkgevers opgezet. Met de subsidie kan een praktijkhouder langdurig zieke werknemers na het tweede ziektejaar langer in dienst houden. Zo kunt u met uw werknemer blijven werken aan herstel en re-integratie. De subsidie vergoedt een deel van loonkosten van de verlengde loondoorbetaling.

Lees meer over de subsidieregeling

Meer informatie over ziekte van werknemers

Bekijk LHV-producten die je helpen bij ziekte van een werknemer:

Nieuws

Op 4 april 2023 komt er een einde aan de “corona opt-in”, de tijdelijke maatregel waardoor er meer medische gegevens

In het begin van de coronapandemie heeft de overheid besloten tot een tijdelijke verruiming van de inzagemogelijkheid via het LSP.

Sommige zorgmedewerkers zijn 2 jaar na een coronabesmetting nog ziek. Door deze medewerkers meer tijd te geven voor herstel, hopen