Praktijkoverdracht

 
Praktijkoverdracht
Overweegt u te stoppen met uw praktijk? Dan komt er veel op u af: emotioneel, juridisch, fiscaal en financieel. Door op tijd te beginnen met de voorbereiding zorgt u ervoor dat u goed voorbereid bent en zorgt u ervoor dat uw patiënten ook na uw vertrek een huisarts hebben.

Toolkit Praktijkoverdracht

Speciaal voor huisartsen die overwegen te stoppen met hun praktijk of die dit besluit al hebben genomen, is er Toolkit Praktijkoverdracht. Deze toolkit geeft samen met de bijbehorende jaarplanner een beeld van alle zaken die u moet regelen en wanneer u dit moet doen. De toolkit is opgedeeld in 3 stappenplannen voor:

  • 12 maanden voor overdracht
  • 6 maanden voor overdracht
  • 3 maanden voor overdracht

Download de toolkit

Uitgebreid advies

Bent u van plan om binnen 2 jaar te stoppen met uw praktijk? Volg dan de cursus Praktijkstop van de LHV Academie. U krijgt uitgebreid advies en handvatten voor het nemen van de juiste beslissingen, zodat u met een gerust hart uw praktijk kunt beëindigen.

U kunt ook contact opnemen met de LHV-afdeling in uw regio om uw situatie te bespreken. 

Begin op tijd Voor het overdragen van een huisartsenpraktijk moet heel wat geregeld worden. Wat dat is, verschilt per situatie. Maar in alle gevallen geldt: begin op tijd. Een LHV-jurist en een bijna-stoppend huisartsenechtpaar vertellen wat er bij een praktijkoverdracht allemaal moet gebeuren.

Opvolger zoeken

Op de LHV Vacaturebank & praktijkmatch kunt u vacatures plaatsen voor andere huisartsen. U kunt daarbij uw praktijk uitgebreid beschrijven, foto's plaatsen en documenten zoals een plattegrond toevoegen. Collega's kunnen via de website rechtstreeks reageren op uw vacature.

De Praktijkmatch bestaat uit 2 onderdelen:

  1. een overzicht van praktijken die ter overname worden aangeboden. Als LHV-lid kunt daar uw praktijk aan toevoegen.
  2. een overzicht van praktijkzoekers, met huisartsen die een praktijk zoeken om over te nemen. Als LHV-lid kunt u contact opnemen met deze praktijkzoekers.

Overlijden solo-praktijkhouder

Heeft u te maken met een praktijkoverdracht naar aanleiding van het overlijden van een solopraktijkhouder? Bekijk dan goed waarmee u tijdens het declareren en het gebruiken van AGB-code's rekening moet houden. Dit zijn ook zaken die u zelf vooraf goed kunt regelen, zodat de praktijk niet in de problemen komt mocht u komen te overlijden. Bekijk factsheet over situatie na overlijden

BijlageGrootte
PDF-pictogram Toolkit Praktijkoverdracht746.03 KB
PDF-pictogram Checklist Praktijkoverdracht130.69 KB