Voor een gezonde huisartsenzorg
 

Praktijkoverdracht

 
 
Praktijkoverdracht
Overweegt u te stoppen met uw praktijk? Dan komt er veel op u af: emotioneel, juridisch, fiscaal en financieel. Door op tijd te beginnen met de voorbereiding zorgt u ervoor dat u goed voorbereid bent en zorgt u ervoor dat uw patiënten ook na uw vertrek een huisarts hebben.

Toolkit Praktijkoverdracht

Speciaal voor huisartsen die overwegen te stoppen met hun praktijk of die dit besluit al hebben genomen, is er Toolkit Praktijkoverdracht. Deze toolkit geeft samen met de bijbehorende jaarplanner een beeld van alle zaken die u moet regelen en wanneer u dit moet doen.

Download de toolkit

Uitgebreid advies

Bent u van plan om binnen 2 jaar te stoppen met uw praktijk? Volg dan de cursus Praktijkstop van de LHV Academie. U krijgt uitgebreid advies en handvatten voor het nemen van de juiste beslissingen, zodat u met een gerust hart uw praktijk kunt beëindigen.

U kunt ook contact opnemen met de LHV-afdeling in uw regio om uw situatie te bespreken. De LHV-medewerkers kunnen u met raad en daad bijstaan tijdens het proces van praktijkoverdracht.

Praktijkoverdracht stappenplannen

Via de onderstaande stappenplannen uit de toolkit kunt u per periode zien welke zaken u moet regelen en wanneer u dat moet doen.

Overlijden solo-praktijkhouder

Heeft u te maken met een praktijkoverdracht naar aanleiding van het overlijden van een solopraktijkhouder? Bekijk dan goed waarmee u tijdens het declareren en het gebruiken van AGB-code's rekening moet houden. Dit zijn ook zaken die u zelf vooraf goed kunt regelen, zodat de praktijk niet in de problemen komt mocht u komen te overlijden. Bekijk factsheet over situatie na overlijden

BijlageGrootte
PDF-pictogram Toolkit Praktijkoverdracht844.33 KB
PDF-pictogram Checklist Praktijkoverdracht130.69 KB