Spring naar content

Functioneringsgesprekken

Hoe beoordeelt u het functioneren uw personeel? Daar helpt de beoordelingscyclus u bij. Verder hebben we ook nog informatie over disfunctioneren, ongewenst gedrag of een arbeidsconflict.

Beoordelingscyclus

Medewerkers motiveren en aanzetten tot verdere ontwikkeling is een uitdagende taak. In deze handreiking vindt u tips om het functioneren van uw medewerkers te bespreken. Zoals tips over het juiste gesprekstype en hoe u ontwikkeling kunt aanwakkeren.

Naar de LHV-handreiking Beoordelingscyclus.

Disfunctioneren, ongewenst gedrag of arbeidsconflict

Als er sprake is disfunctioneren, ongewenst gedrag of een arbeidsconflict in uw praktijk, vraagt dit om andere gesprekstechnieken en een andere aanpak. Hoe u uw medewerker in deze specifieke situaties kunt ondersteunen leest u in onze handreiking. Ook leest u welke opties u heeft indien het niet mocht lukken om de situatie ten positieve te keren.

Naar de Handreiking Disfunctioneren, ongewenst gedrag, of arbeidsconflict.

Nascholing gesprekken met medewerkers

Onderstaande nascholing helpt u op weg in het voeren van gesprekken met uw medewerkers.

Gesprekskaarten SSFH

De gesprekskaarten staan ook in de cao-app, te downloaden voor iOS en Android.

Ontslag

Het ontslagrecht geeft aan welke grenzen en regels gelden als u een arbeidsovereenkomst wilt ontbinden. Het is belangrijk dat u hiervan op de hoogte bent als u een medewerker wilt ontslaan. Zo kunt u de juiste route kiezen en vergroot u de kans dat het lukt om de arbeidsovereenkomst te ontbinden. Ook vindt u hier informatie over de transitievergoeding.

Naar de Handreiking Ontslag.

En bekijk ook de LHV-modelovereenkomst: vaststellingsovereenkomst bij beëindiging arbeidsovereenkomst.