Spring naar content

Cao’s en werkgeverschap

Bent u naast huisarts ook werkgever? Dan hebben we voor u een breed aanbod aan producten en diensten om u hierbij te ondersteunen. Variërend van contracten en cao’s voor uw medewerkers, tot tips voor het houden van functioneringsgesprekken en het omgaan met verzuim. Dit onderwerp heeft onze prioriteit in 2022.

Alles over werkgeverschap

 • Wat is uw ideale team?

  Hoe wilt u werken in uw praktijk? Hoe ziet uw patiëntenpopulatie eruit? En welke zorg levert u? En: hoe stelt u dan het team samen dat u nodig hebt?

 • Werven en contracten

  Hier vindt u alles over arbeidscontracten, beloning, inschaling en ontslag. En ook tips voor werven, inwerken en binden van medewerkers aan uw praktijk.

 • Alles over werkgeverschap

  Hier vindt u alle producten die u nodig hebt om uw zaken op orde te hebben. Denk aan het werkgevershandboek, de arbowet, de RI&E, personeelsdossiers en het personeelshandboek.

 • Ziekte

  Wanneer uw medewerker ziek is helpen we u met een stappenplan en ziektewijzer en re-integratie. U vindt hier een ziekteverzuimprotocol, maar ook tips voor het voorkomen van verzuim.

 • Functionerings-gesprekken

  De beoordelingscyclus helpt u bij functioneringsgesprekken met uw medewerkers. Ook vindt u hier informatie over disfunctioneren, ongewenst gedrag, of een arbeidsconflict.

 • Ontwikkel uzelf als leidinggevende

  Als leidinggevende runt u niet alleen uw praktijk, u begeleidt ook mensen. Meer over hoe u uw medewerkers kunt motiveren en stimuleren.

Producten werkgeverschap

 • Werkgevershandboek

  In dit praktische handboek leest u in hoofdlijnen over zaken die belangrijk en handig zijn om als werkgever van op de hoogte te zijn. Na het lezen van het werkgevershandboek weet u wat er minimaal van u als werkgever verwacht mag worden en waar u aan moet voldoen.

 • Soorten arbeidscontracten

  Als werkgever kunt u verschillende arbeidsovereenkomsten aangaan met uw medewerkers. Wat zijn de voor- en nadelen per contract? En welke variant kunt u het beste in welke situatie aanbieden? U leest het in de LHV-handreiking Soorten arbeidscontracten.

 • Moderne beloning en inschaling

  Beloning bestaat uit meer dan alleen het aanbieden van een marktconform salaris. Wilt u leren hoe u medewerkers het beste kunt belonen? Lees dan de LHV-handreiking Moderne beloning en inschaling.