Spring naar content

Cao’s en werkgeverschap

Bent u naast huisarts ook werkgever? Dan hebben we voor u een breed aanbod aan producten en diensten om u hierbij te ondersteunen. Variërend van contracten en cao’s voor uw medewerkers, tot tips voor het houden van functioneringsgesprekken en het omgaan met verzuim.

Alles over werkgeverschap

 • Wat is uw ideale team?

  Hoe wilt u werken in uw praktijk? Hoe ziet uw patiëntenpopulatie eruit? En welke zorg levert u? En: hoe stelt u dan het team samen dat u nodig hebt?

 • Werven en contracten

  Hier vindt u alles over arbeidscontracten, beloning, inschaling en ontslag. En ook tips voor werven, inwerken en binden van medewerkers aan uw praktijk.

 • Alles over werkgeverschap

  Hier vindt u alle producten die u nodig hebt om uw zaken op orde te hebben. Denk aan het werkgevershandboek, de arbowet, de RI&E, personeelsdossiers en het personeelshandboek.

 • Ziekte

  Wanneer uw medewerker ziek is helpen we u met een stappenplan en ziektewijzer en re-integratie. U vindt hier een ziekteverzuimprotocol, maar ook tips voor het voorkomen van verzuim.

 • Functionerings-gesprekken

  De beoordelingscyclus helpt u bij functioneringsgesprekken met uw medewerkers. Ook vindt u hier informatie over disfunctioneren, ongewenst gedrag, of een arbeidsconflict.

 • Ontwikkel uzelf als leidinggevende

  Als leidinggevende runt u niet alleen uw praktijk, u begeleidt ook mensen. Meer over hoe u uw medewerkers kunt motiveren en stimuleren.

Producten werkgeverschap

 • Werkgevershandboek

  In dit praktische handboek leest u in hoofdlijnen over zaken die belangrijk en handig zijn om als werkgever van op de hoogte te zijn. Na het lezen van het werkgevershandboek weet u wat er minimaal van u als werkgever verwacht mag worden en waar u aan moet voldoen.

 • Soorten arbeidscontracten

  Als werkgever kunt u verschillende arbeidsovereenkomsten aangaan met uw medewerkers. Wat zijn de voor- en nadelen per contract? En welke variant kunt u het beste in welke situatie aanbieden? U leest het in de LHV-handreiking Soorten arbeidscontracten.

 • Moderne beloning en inschaling

  Beloning bestaat uit meer dan alleen het aanbieden van een marktconform salaris. Wilt u leren hoe u medewerkers het beste kunt belonen? Lees dan de LHV-handreiking Moderne beloning en inschaling.