Spring naar content

Cao’s en werkgeverschap

Ben je naast huisarts ook werkgever? Dan hebben we een breed aanbod aan producten en diensten voor je om je hierbij te ondersteunen. Variërend van contracten en cao’s voor je medewerkers, tot tips voor het houden van functioneringsgesprekken en het omgaan met verzuim.

Alles over werkgeverschap

 • Wat is je ideale team?

  Hoe wil jij werken in je praktijk? Hoe ziet je patiëntenpopulatie eruit? En welke zorg lever je? En: hoe stel je dan het team samen dat jij nodig hebt?

 • Werven en contracten

  Hier vind je alles over arbeidscontracten, beloning, inschaling en ontslag. En ook tips voor werven, inwerken en binden van medewerkers aan jouw praktijk.

 • Alles over werkgeverschap

  Hier vind je alle producten die je nodig hebt om jouw zaken op orde te hebben. Denk aan het werkgevershandboek, de arbowet, de RI&E, personeelsdossiers en het personeelshandboek.

Agressie in de huisartsenpraktijk

Steeds meer huisartsen krijgen te maken met agressie en intimidatie in hun praktijk. Agressie heeft grote impact op het welbevinden, werkplezier en gevoel van veiligheid. Hoe kan je omgaan met agressie in jouw praktijk? Wat kan je doen om het te voorkomen en wat doe je als er toch een incident is? 

Lees verder

 • Ziekte

  Wanneer je medewerker ziek is helpen we je met een stappenplan en ziektewijzer en re-integratie. Je vindt hier een ziekteverzuimprotocol, maar ook tips voor het voorkomen van verzuim.

 • Functionerings-gesprekken

  De beoordelingscyclus helpt je bij functioneringsgesprekken met jouw medewerkers. Ook vind je hier informatie over disfunctioneren, ongewenst gedrag, of een arbeidsconflict.

 • Ontwikkel jezelf als leidinggevende

  Als leidinggevende run je niet alleen jouw praktijk, je begeleidt ook mensen. Meer over hoe je jouw medewerkers kunt motiveren en stimuleren.

Arbeidsmarkt huisartsenzorg

Er is een grote krapte op de arbeidsmarkt in de huisartsenzorg. Er is een landelijk tekort aan huisartsen en het is in veel gebieden moeilijk om aan (goed gekwalificeerd) personeel voor in de huisartsenpraktijk te komen. Op deze pagina vind je informatie over de omvang en aard van de arbeidsmarktproblemen, vertellen we wat de LHV doet om de problemen op de agenda te krijgen en aan te pakken en lees je waar je als huisarts en praktijk zelf mee aan de slag kunt.

Producten werkgeverschap

 • Werkgevershandboek

  In dit praktische handboek lees je in hoofdlijnen over zaken die belangrijk en handig zijn om als werkgever van op de hoogte te zijn. Na het lezen van het werkgevershandboek weet je wat er minimaal van jou als werkgever verwacht mag worden en waar je aan moet voldoen.

 • Soorten arbeidscontracten

  Als werkgever kun je verschillende arbeidsovereenkomsten aangaan met jouw medewerkers. Wat zijn de voor- en nadelen per contract? En welke variant kun je het beste in welke situatie aanbieden? Je leest het in de LHV-handreiking Soorten arbeidscontracten.

 • Moderne beloning en inschaling

  Beloning bestaat uit meer dan alleen het aanbieden van een marktconform salaris. Wil je leren hoe je medewerkers het beste kunt belonen? Lees dan de LHV-handreiking Moderne beloning en inschaling.

 • Veelgestelde vragen vakantiedagen

  Hoe zit het precies met het opnemen van vakantiedagen? Wij hebben een aantal veelgestelde vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet.